Οικονομία

Αναδρομικά στο Δημόσιο: Ξεχάστε τα ποσά που περιμένετε – Έρχεται διπλό «ψαλίδι»

Τα αναδρομικά που θα δοθούν σε όσους υπάγονται στα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια στο Δημόσιο και δικαιώθηκαν από το ΣτΕ υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, όμως αυτό το ποσό δεν θα μπει τελικά στις τσέπες των δικαιούχων. Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Πανεπιστημιακοί και Γιατροί θα πάρουν μικρότερα ποσά.

Γιατί τα ποσά θα είναι μικρότερα;
Πρώτα απ’ όλα τα αναδρομικά θεωρούνται εισόδημα και έτσι θα “πέσει πέλεκυς” φόρου 20%. Όλοι οι δικαιούχοι αναδρομικών θα πρέπει να πάρουν χαρτί και μολύβι και να αφαιρέσουν αυτόν τον φόρο εισοδήματος από το ποσό που δικαιούνται για την περίοδο των παράνομων περικοπών.

Πέρα από τον φόρο εισοδήματος όμως υπάρχουν και οι οφειλές που έχουν οι δικαιούχοι αναδρομικών προς το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες και μη.

Θα γίνει πριν την απονομή των αναδρομικών αυτόματος συμψηφισμός ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακόμη και με οφειλές που έχουν μπει σε ρύθμιση.
Το κράτος έχει και το μαχαίρι και το… καρπούζι και έτσι θα επιχειρήσει να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα πίσω.

Όσοι λοιπόν έχουν κάποια οφειλή θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουν το 20% από το ποσό που δικαιούνται (τον φόρο) και στη συνέχεια να αφαιρέσουν και το ποσό που οφείλουν στο Δημόσιο για να μπορέσουν να υπολογίσουν πόσα τελικά θα είναι τα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη τους.

Στα ποσά που οφείλουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν τον ΕΝΦΙΑ, τυχόν φόρο εισοδήματος που έχουν αποφασίσει να πληρώσουν σε 12 δόσεις όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος ή άλλες οφειλές από το παρελθόν που έχουν ρυθμίσει. Το κράτος άσχετα από τη ρύθμιση που έχει γίνει ή άσχετα από το γεγονός ότι το ποσό για τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο αφαιρέσει τα χρήματα από το ποσό των αναδρομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...