Κυβέρνηση

Αμετανόητοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Βούτσης: «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα» - Παπακώστα: «Ρίξαμε χημικά για να μην καεί το Βελλίδειο»

Σε δηλώσεις καθαρής αδιαφορίας και κυνισμού σχετικά με Σκοπιανό και τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη προέβησαν οι Νίκος Βούτσης και Κατερίνα Παπακώστα.

Στο θέατρο του παραλόγου που λέγεται ελληνική πολιτική, ο μεν επισήμανε πως δεν γνωρίζει για ''μακεδονική'' γλώσσα που μιλιέται στην Ελλάδα, ενώ η δε, δικαιολόγησε την πρωτοφανή ρίψη χημικών κατά Ελλήνων, ακόμα και κατά παιδιών, με το επιχείρημα της προστασίας του Βελλιδείου.

Σε μια απίστευτα κυνική δήλωση αναφορικά με το Σκοπιανό προέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που τονίζει ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται στους Σκοπιανούς μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ο κ. Βούτσης είπε, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου: «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», για να συνεχίσει, λέγοντας ότι έχουν την γλώσσα τους (σ.σ. οι Σκοπιανοί), το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί...

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ακόμη ότι, όταν και όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα περάσει: «Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή».

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα... Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα» δήλωσε ακόμη.

Ακούστε μετά το 11:30 την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Βουλής στον Real FM

https://soundcloud.com/proto-thema-207490554/594299-fb40e9be2d-86a132984ac19f01

Κ. Παπακώστα: Ρίξαμε χημικά για να μην καεί το Βελλίδειο

Πλήρη κάλυψη για την αλόγιστη χρήση χημικών παρείχε στις αστυνομικές δυνάμεις η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, την ώρα που εικόνες και βίντεο δείχνουν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν αδιακρίτως κατά των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι το ΕΚΑΒ δέχθηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Ωστόσο, η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε ως έσχατη λύση την ρίψη χημικών στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι η εικόνα θα ήταν πολύ χειρότερη αν «καιγόταν το Βελλίδειο».

«Αυτή η εικόνα που είπατε μας στεναχώρησε όλους, αναμφίβολα» είπε συγκεκριμένα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείσα από το Seleo.gr αν η εικόνα της χώρας διασύρθηκε διεθνώς από τις εικόνες των επεισοδίων αλλά ακόμα από τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ που έκλαιγαν μέσα στα περίπτερα από τα δακρυγόνα.

Όπως είπε η ίδια ωστόσο, «φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βλέπατε να καίγεται το Βελλίδειο ή αν βλέπατε συγκρούσεις με θύματα ή αν βλέπατε με εργαλεία ειδικά να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, η εικόνα πως θα ήταν. Άρα στη στάθμευση των αγαθών και στη στάθμευση τι είναι λιγότερο κακό, επιλέχθηκε ως εσχάτη επιλογή, διότι προφανώς υπήρχαν ακραίοι. Σταθμίστηκαν όλα αυτά τα αγαθά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, η ρίψη χημικών ήταν η εσχάτη λύση και είχε δοθεί με οδηγία, να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης, να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές σε περιουσίες πολιτών αλλά και να προστατευτεί η ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διατελούντων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...