Ένοπλες Συρράξεις

Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εισήλθε στη Μεσόγειο

Ο αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο « USS Newport News» , κλάσης Λος Άντζελες, οπλισμένο με πυραύλους «Τόμαχοκ» μπήκε στο λιμάνι του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ‘Gibraltar Chronicle’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποβρύχιο έγινε ορατό στην περιοχή του λιμανιού το βράδυ της Πέμπτης. Σκάφος των ισπανικών τελωνείων προσπάθησε να το προσεγγίσει, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία του Γιβραλτάρ.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την πορεία του υποβρυχίου προς το Γιβραλτάρ και δήλωσε ότι ήταν μια «προγραμματισμένη επίσκεψη τεχνικής φύσεως».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε ότι, σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές, η τρομοκρατική ομάδα «Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ» προετοιμάζει προβοκάτσια για να κατηγορήσει τη Δαμασκό για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Δυτικός Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτήν την προβοκάτσια ως πρόσχημα για να χτυπήσει στόχους της συριακής κυβέρνησης.

Ο Κονασένκοφ σημείωσε ότι για τον σκοπό αυτόν, στον Περσικό Κόλπο πριν από λίγες ημέρες έφθασε το αντιτορπιλικό «Sullivans» του Αμερικανικού Ναυτικού με 56 πυραύλους κρουζ και στην αεροπορική βάση ‘ Αλ Ουδέιντ» στο Κατάρ, μεταφέρθηκε στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B της πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με 24 πυραύλους κρουζ «αέρα- εδάφους» AGM-158 JASSM.

Το υπουργείο Άμυνας τον ΗΠΑ, έχει αρνηθεί τα δημοσιεύματα σχετικά με συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, αλλά δήλωσε ότι ‘βρίσκεται σε ετοιμότητα για δράση» σε περίπτωση εντολής.

echedoros

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ