Κόσμος

Αλβανοί στρατιωτικοί αποφοίτησαν από την Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία

Στην Ακαδημία Ενόπλων Δυνάμεων στην Άγκυρα, έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και έχουν αποφοιτήσει δέκα σπουδαστές από την Αλβανία, οι οποίοι είναι, ήδη, μέλος των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι απόφοιτοι έλαβαν άριστη εκπαίδευση σε μία από τις καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες του κόσμου, Πέντε από αυτούς θα ενταχθούν στις Χερσαίες Δυνάμεις, τρεις στο Ναυτικό και δύο στην Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Μάλιστα, η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, ανέφερε ότι ένας από τους Αλβανούς, απόφοιτος της Τουρκικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, ο Κόντιαν Καμπέρι, πρώτευσε μεταξύ των 1850 σπουδαστών από διάφορες χώρες.

Η υπουργός έγραψε σχετική μνεία στη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα της χώρας:

«Το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων μας είναι φωτεινό και στο σωστό δρόμο! Ο Κλόντιαν Καμπέρι δεν είναι μόνο ότι τελείωσε σε μία από τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου, αλλά αποφοίτησε ως ο καλύτερος μαθητής στη Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Άγκυρας».

Επιπλέον, πριν από ένα χρόνο οι Αλβανοί σπουδαστές Κλόντιαν Καμπέρι και Έργκους Ντολομάνια παρασημοφορήθηκαν από τον πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου, ως οι καλύτεροι δόκιμοι κατά το δεύτερο και τρίτο έτος των σπουδών τους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ακαδημαϊκού έτους, αρκετοί Αλβανοί δόκιμοι του Κοσσυφοπεδίου έχουν αποφοιτήσει από την τουρκική στρατιωτική ακαδημία της Άγκυρας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...