Ένοπλες Συρράξεις

«Αιχμή του δόρατος» οι επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ: Μαζική ενίσχυση των συριακών δυνάμεων - «Σφυροκοπούν» τους τζιχαντιστές από παντού

Μαζικές δυνάμεις, προς ενίσχυση του Συριακού Στρατού, μεταφέρονται στην βόρεια Συρία, καθώς ο συριακός στρατός συγκεντρώνει κάθε μέσο για την επερχόμενη επίθεση στο Ιντλίμπ.

Η πρόσφατη συνοδεία, η οποία ανήκει στην 1η μεραρχία τεθωρακισμένων, αποτελείται από δεκάδες άρματα μάχης, BMP, θωρακισμένα οχήματα, καθώς και περισσότερους από 1000 στρατιώτες.

Η από καιρό αναμενόμενη επίθεση στην επαρχία της τζιχάντ θα είναι η αιχμή του δόρατος από τις ελίτ δυνάμεις, με μεγάλη υποστήριξη από τη ρωσική αεροπορία.

Ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη εισβολές στο έδαφος, διεξάγονται σε καθημερινή βάση σφοδρές επιθέσεις πυροβολικού και πυραύλων - καθώς και ακριβείς αεροπορικές επιδρομές για να υπονομεύσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες των ομάδων τζιχάντ.

Ταυτόχρονα, οι συριακές δυνάμεις συνεχίζουν να ανακαταλαμβάνουν περισσότερες εκτάσεις από το ισλαμικό κράτος στην ύπαιθρο της Ανατολικής Swaida, εν μέσω μαζικής οπισθοχώρησης των ισλαμιστών.

Χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και πυραύλους, ο συριακός στρατός κατάφερε να προχωρήσει στις βραχώδεις περιοχές που περιβάλλουν το Safa Hilltops, το τελευταίο οχυρό του ISIS στην περιοχή.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, περισσότεροι από 20 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 3 ελεύθερων σκοπευτών, τα πυρά των οποίων επιβράδυναν την πρόοδο του Στρατού σε ένα σημείο.

Η περιοχή όπου βρίσκονται οι εξτρεμιστές είναι περιτριγυρισμένη από τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα οποία, περιοδικά, αποτελειώνουν τους μαχητές του ISIS που προσπαθούν να ξεφύγουν.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν πως βομβάρδισαν τρομοκρατικούς στόχους στο Ιντλίμπ

Τέσσερα αεροπλάνα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βομβάρδισαν χθες Τρίτη «στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης» Τζαμπάτ αλ-Νόσρα στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, «τέσσερα αεροπλάνα του ρωσικού στρατού προχώρησαν από τη βάση του Χμέιμιμ σε πλήγματα εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπάτ αλ-Νόσρα» (Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, αποτελείται από μέλη του πρώην κλάδου της Αλ-Κάιντα στη Συρία), ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αυτά τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «σε ώρες της ημέρας που επικρατεί σκοτάδι», χωρίς να διευκρινίσει αν ήταν πολύ νωρίς το πρωί ή αφού έπεσε η νύκτα.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κονασένκοφ, τα πλήγματα «είχαν στόχο αποθήκες έξω από κατοικημένες ζώνες όπου ήταν αποθηκευμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και οι ζώνες εκτόξευσης αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις επιθέσεις τους εναντίον της βάσης του Χμέιμιμ και τοποθεσιών στις επαρχίες του Χαλεπιού και της Χάμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα αεροπλάνο στοχοθέτησε μια αποθήκη στην οποία ήταν αποθηκευμένοι πύραυλοι εδάφους-αέρος.

https://www.youtube.com/watch?v=TGZ1FJt4PnI

https://cdnm.almasdarnews.com/wp-content/uploads/2018/09/amn_9nhkyBxlQq7N4GgBiZvK3sslhlyclB8v.mp4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...