Πατριαρχεία

Αγρίεψαν στην κανονική Ουκρανική Εκκλησία: Ο Γιέλτσιν, η KGB και ο μυστικός πράκτορας-Μέσα στο 2018 βλέπει αυτοκεφαλία ο Φιλάρετος

Οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης για το «ουκρανικό ζήτημα» πρόκειται να επιδεινώσουν τις ταραχές στην Ουκρανία εκτιμά η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και χαρακτηρίζει απαράδεκτο το να κατηγορεί ο κ. Βαρθολομαίος τη Ρωσία ότι δεν είναι σε θέση να επιλύσει το πρόβλημα του εκκλησιαστικού σχίσματος στην Ουκρανία.

"Είναι το λιγότερο ανόητο,  να κατηγορήσει κανείς την ρωσική πλευρά πως δεν είναι σε θέση να επιλύσει το πρόβλημα με το σχίσμα στην Ουκρανία, καθώς κάνουν οι προβοκάτορες. Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Γιέλτσιν διέταξε μυστικό πράκτορα της KGB  με το παρατσούκλι“Ο σύντροφος Αντόνοφ”(σ.σ. εννοεί τον επικεφαλής του «Πατριαρχείου Κιέβου» Φιλάρετο) να οργανώσει ένα σχίσμα,  να κρύψει το χρυσό του Κομμουνιστικού Κόμματος και τώρα ο Πούτιν πρέπει να ακολουθήσει την αντίστροφη σειρά; Τότε γιατί γίνεται αυτό από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όχι από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν;". Η φράση αυτή ανήκει στον Βασίλι Ανσίμοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή στον αντίποδα ο επικεφαλής του "Πατριαρχείου Κιεβου" αναμένει τη δημιουργία ενοποιημένης τοπικής εκκλησίας στην Ουκρανία πριν από το τέλος του 2018
"Η τοπική ενωμένη εκκλησία θα δημιουργηθεί στην Ουκρανία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους" δήλωσε ο Φιλάρετος και συμπλήρωσε πως οι εκκλησίες που δεν θα ενταχθούν θα πρέπει να ονομάζονται "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία", είπε δείχνοντας ενδεχομένως και την λύση που επεξεργάζεται το Φανάρι.

'Θα υπάρξει τόμος. Τον τόμο θα ακολουθήσει μια συνοδος από εκείνους τους επισκόπους που ζήτησαν από τον Οικουμενικό πατριάρχη να εκδώσει τον τόμο για την αυτοκεφαλία. Τρεις εκκλησίες έχουν ενωθεί για να σχηματίσουν μια τοπική αυτοκέφαλη ουκρανική εκκλησία και θα εκλέξουν την κεφαλή τους και θα υπάρξει μια ουκρανική εκκλησία στην Ουκρανία, και εκείνοι που δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν την ουκρανική εκκλησία πρέπει να ονομάζονται Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία," ανέφερε συγκεκριμένα ο Denisenko σήμερα Τετάρτη.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές δημιουργίας στην Ουκρανία μιας ενοποιημένης τοπικής εκκλησίας, απάντησε κατηγορηματικά: «Φέτος».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ