Κοινωνία

Αγνοείται τουρκικό ιστιοφόρο με 5 Επιβάτες - Επλεε προς την Αλόννησο

Αγωνία για την τύχη πέντε Τούρκων που έκαναν διακοπές με ιστιοφόρο σκάφος και τα ίχνη τους χάθηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Λιμενικοί από Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο διεξάγουν συνεχείς έρευνες από ξηράς σε όρμους και λιμάνια δίχως όμως να βρουν κανένα σημάδι τους.

Τις έρευνες των λιμενικών δυσχεραίνουν εξαιρετικά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που απαγορεύουν τους πλόες σκαφών λόγω της επικράτησης ανέμων έως και 9 και 10 Μποφόρ που έχουν παραλύσει και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η πληροφορία που υπήρχε για τους Τούρκους ελήφθη την Δευτέρα μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων. Στις 5 το απόγευμα οικεία πρόσωπα των Τούρκων ενημέρωσαν ότι ανησυχούν για τους ανθρώπους τους.

Πέντε συνολικά Τούρκοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από τον Αγιο Ευστράτιο Λήμνου για Αλόννησο αλλά στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο έκοψαν κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

Οι λιμενικοί σύμφωνα με την εντολή που έχει δώσει ο Θάλαμος Επιχειρήσεων θα συνεχίσουν και σήμερα τις έρευνες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Το πιο πιθανόν εκτιμάται ότι οι Τούρκοι να βρίσκονται σε κάποιο απάνεμο λιμάνι και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους λόγω κακού σήματος.

Λιμενικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να βρίσκονται στον όρμο Πλανήτη στην Κυρά Παναγιά Αλοννήσου.

Ομως, τα σκάφη του λιμενικού ακόμη και το καταδιωκτικά δεν μπορούν να πλεύσουν στην περιοχή λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Αν το ιστιοπλοϊκό έχει αγκυροβολήσει στον Πλανήτη, πάντως, τότε εκτιμάται ότι οι Τούρκοι δεν κινδυνεύουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι λιμενικοί συνεχίζουν τις έρευνες στα τυφλά καθώς δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τους επιβάτες του ιστιοφόρου ούτε και υπάρχουν πολλά στοιχεία γι’ αυτό. Εκείνο που γνωρίζουν είναι ότι στο σκάφος βρίσκονται πέντε συνολικά Τούρκοι, ενώ το ιστιοπλοϊκό – φάντασμα ονομάζεται Αρτεμισία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...