Κοινωνία

«Ήταν παραμορφωμένος, δεν τον αναγνώρισα» - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του Μπάκαρι που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά

«Ήταν ερωτευμένος με την Ελλάδα» ανέφερε στην κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας ο Φίλμπερτ Χέντερσον, πατέρας του Αμερικανού τουρίστα Χέντερσον Μπακαρί που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Ζάκυνθο. 

Σύμφωνα με το thebest.gr, o άτυχος πατέρας μίλησε για τον γιο του και ανέφερε ότι του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο και σκάκι. Όπως είπε, σπούδασε οικονομικά και επιχειρήσεις ενώ η απόφαση του ήταν να δημιουργήσει και να λανσάρει την δική του γραμμή ρούχων. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν τους καλοκαιρινούς μήνες, ως υπάλληλος στο τοπικό κοινοβούλιο και τη γερουσία στο Τέξας, για να έχει τα δικά του χρήματα.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του επισκέφτηκε την Ελλάδα με φίλους και ήταν ενθουσιασμένος με αυτό το ταξίδι. Οι γονείς του τον συνόδευσαν στο αεροδρόμιο,  «του είπαμε πως τον αγαπάμε και έφυγε χαρούμενος» είπε με σπασμένη φωνή..

«Μία μέρα πριν τον θάνατο του με πήρε αξημέρωτα τηλέφωνο. Ήθελε να μου ευχηθεί πρώτος για τα γενέθλια μου. Μας έστελνε φωτογραφίες και ξέραμε ότι ήταν χαρούμενος», ανέφερε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν τους ανακοίνωσαν ότι ο γιος τους ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο:

 «Όταν είδαμε ότι μας κάλεσαν από την πρεσβεία μας γιατί ήθελαν να μας μιλήσουν για κάτι σημαντικό δεν ανησυχήσαμε πολύ. Δεν πιστεύαμε ότι είχε συμβεί κάτι σοβαρό γιατί ξέραμε ότι το παιδί μας είχε ταξιδέψει πολύ και ότι ήξερε να προσέχει τον εαυτό του. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο γιος μας είχε δολοφονηθεί. Ρωτούσαμε ξανά και ξανά αν είναι σίγουροι. Η μητέρα του άρχισε να ουρλιάζει, ξύπνησαν όλοι. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Το μόνο που ξέραμε ήταν ότι το παιδί μας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από ένα μπαρ.

Από εκεί και πέρα δημοσιογράφοι και τηλέφωνα υπήρχαν παντού. Μας ένοιαζε πρώτα απ’ όλα να τον φέρουμε στο σπίτι. Εκεί επικεντρωθήκαμε. Μπήκα πρώτος. Το είδα μέσα σε αυτό το κουτί… και δεν τον αναγνώρισα. Το πρόσωπο του ήταν παραμορφωμένο. Ήταν πολύ σκληρό για εμάς να δούμε το παιδί μας έτσι» . 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ