Κίνα

Έτοιμος για μάχη ο Κινεζικός Στρατός! (βίντεο)

Ο Κινεζικός στρατός λέει ότι οι κοινές πολεμικές ασκήσεις με τη Ρωσία σκληραγώγησαν σε μεγάλο βαθμό τα κινεζικά στρατεύματα, που είναι έτοιμα για μάχη, ενώ δεσμεύθηκε επίσης να ενισχύσει τις υπερπόντιες ικανότητες του.

Όπως αναφέρει το onalert, oι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, που θα διεξάγονται πιθανώς κάθε πέντε χρόνια χαρακτηρίζονται από το Πεκίνο ως πολιτική και στρατιωτική επιτυχία, ενισχύοντας τους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και ενισχύοντας την ικανότητα της Κίνας να διεξάγει πόλεμο.

Η συμμετοχή της Κίνας στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας από τον ψυχρό πόλεμο ήταν μια «πολιτική και στρατηγική» επιτυχία, όπως δήλωσε ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός τη Δευτέρα, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει παρόμοια μεγάλης κλίμακας ασκήσεις ανά πενταετία.

Η Διοίκηση του Βορείου Θεάτρου Επιχειρήσεων, που είναι υπεύθυνη για την κινεζική στρατιωτική περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία, δήλωσε αναφορικά με την άσκηση Vostok 2018 πως ανέδειξε την αποφασιστικότητα για συνεργασία των στρατευμάτων που συμμετέχουν και ότι οι Κινέζοι αξιωματικοί και οι δυνάμεις εν γένει έχουν σκληραγωγηθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι έτοιμοι για μάχη.

Η Διοίκηση θα στηριχθεί στην εμπειρία της λήψης αποφάσεων, του συντονισμού και της κοινής δράσης που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης και θα συνεχίσει να ενισχύει τις ικανότητες και την ετοιμότητα των υπερπόντιων δυνάμεων των στρατευμάτων

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Κυριακή ότι οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ήταν ο μόνος τρόπος μέτρησης της αποτελεσματικότητας των μαζικών δαπανών της χώρας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα σχεδιάζει να διοργανώσει μεγάλους στρατιωτικές ασκήσεις κάθε πέντε χρόνια, στις οποίες η Κίνα αναμένεται να συμμετέχει σταθερά.

Η συμμετοχή των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση Vostok 2018 συνίστατο σε 3.200 στρατιώτες, περισσότερα από 1.000 οχήματα, έξι αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα. Στα ελικόπτερα συμπεριλαμβάνονταν έξι Mi-171, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία το 2014 και έκαναν την πρώτη εμφάνισή του, μαζί με , εννέα Z-9 και εννέα Z-19.

Ο Shi Ze, διευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Σπουδών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας, δήλωσε ότι το Vostok 2018 έδειξε υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας.

Δείτε βίντεο όπου Κινέζοι και Ρώσοι επιδεικνύουν την ισχύ τους στην άσκση Vostok 2018:

https://youtu.be/b8ec7Wohdt0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ