Εκκλησία

Έναρξη ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 στην Θεολογική Σχολή Βολύνης Ουκρανίας

του Θωμά Αναστασιάδη

Mε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 2-9-18, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Θεολογική Σχολή  Βολύνης, της   ομώνυμης Περιφέρειας { Volyn region}, στην Ουκρανία. Αφ' εσπέρας τελέστηκε εσπερινός και αγιασμός, στον Ι.Ναό των Αγ.Κυρίλλου & Μεθοδίου, του εκπαιδευτικού ιδρύματος,  από τον Πρύτανη της Σχολής δισταυρίτη μιτροφόρο Αρχιμανδρίτη  π.Ευμένιο, με την συμμετοχή καθηγητών ρασοφόρων, των κληρικών του ναού  και λοιπών ιερέων της περιοχής.

Στο κήρυγμα του π.Ευμένιος, τόνισε στους μαθητές τη σημασία της ειλικρινούς προσευχής πριν από κάθε αιτία. Ο πρύτανης πρόσθεσε επίσης ότι οι φοιτητές των θρησκευτικών ιδρυμάτων  πρέπει να εφαρμόσουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια μελέτης.  Τέλος ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τους ευχήθηκε να έχουν  υπομονή και  σοφία για να διδάξουν στους μαθητές καλή πίστη και να επενδύσουν στις καρδιές τους τους σπόρους  της διδασκαλίας του Χριστού.

Η Περιφέρεια Βολύνης    βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ουκρανίας, στο τριεθνές με τα σύνορα  της Πολωνίας και της Λευκορωσίας.  Έχει πληθυσμό 1.054.000 κατοίκους και η περιοχή είναι κατάφυτη   από αιώνια δάση, ελαιώνες και κοιλάδες με γαλαζοπράσινες λίμνες.

Την επομένη,  στον ίδιο Ναό ο επιχώριος Μητροπολίτης Βολύνης & Λουτσκ κ.Ναθαναήλ  χοροστάτησε στην Θ.Λειτουργία, με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων, διακόνων και υποδιακόνων. Τις ημέρες εκείνες ήταν τα Εννιάμερα της Παναγίας, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο που ακολουθεί η Εκκλησία της Ουκρανίας.  Παρόντες, φυσικά, οι φοιτητές, παλιοί και νέοι, μέλη των οικογενειών τους και πιστός λαός της επαρχίας.

Ο Σεβ/τος   κ.Ναθαναήλ συνεχάρη τους νέους φοιτητές, και εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τους  ιεροσπουδαστές για την  έναρξη  του νέου σχολικού έτους  προς   απόκτηση νέων θεολογικών γνώσεων

Απευθυνόμενος στους  μελλοντικούς ποιμένες της Εκκλησίας του Χριστού, τους είπε ότι "το μονοπάτι που διαλέξατε,   δεν είναι μια εύκολη απόφαση,  αφού θα πρέπει, σαν βοσκοί, να οδηγήσετε τα τέκνα του Θεού στην σωτηρία."  Τους ευχήθηκε, δε,  να εμπιστεύονται το θέλημα του Θεού στις δοκιμασίες, οι  οποίες  μετριάζουν  την ψυχή του μέλλοντος ιερέα.

Το Θεολογικό Σεμινάριο της Βολύνης  είναι από τα υψηλότερα θρησκευτικά σχολεία της Ορθόδοξης  Εκκλησίας της Ουκρανίας, και οι σπουδές διαρκούν τέσσερα έτη.   Προηγήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο ,  εισαγωγικές εξετάσεις  με γραπτά, συνεντεύξεις,  εκκλησιαστική μουσική και εκκλησιαστική Σλαβονική.   Οι φοιτητές διαμένουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ώστε να  έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον τρόπο της ζωής και να μιλούν με τους δασκάλους  της Σχολής.

Στις ιερουργίες έψαλαν ιεροσπουδαστές του τμήματος χορωδίας  "Αντιβασιλεία" της Σχολής  και από τον γυναικωνίτη η γυναικεία χορωδία νεολαίας «Κάλυψη»,  υπό τη διεύθυνση της  κ.Ειρήνης  Hayduchyk.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...