Κοινωνία

Άρης Φλώρος: Αναλαμβάνει η εισαγγελία Διαφθοράς για το πιστοποιητικό αναπηρίας

Καθώς ο Άρης Φλώρος παίρνει ξανά το δρόμο για τις φυλακές Χαλκίδας, η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της αποφυλάκισής του λόγω αναπηρίας άνω του 67% μεταφέρεται στην Αθήνα και στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς .

Η έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Η εντολή δόθηκε προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά η έρευνα από την ανώτερη εισαγγελέα.

Η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Επιστροφή στη φυλακή για τον Άρη Φλώρο

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας αποφάσισε την ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκισης, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπό διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.

Ο κ. Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ. Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περί πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Το υπ’ αριθμόν 65/18 βούλευμα, εκδόθηκε τελικά πριν τα μεσάνυχτα και η προσαγωγή του Άρη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη από την αστυνομία.

Σήμερα (01.09.2018) το πρωί ο Αρ. Φλώρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται. Συγκεκριμένα εκτελέστηκε από τις εισαγγελικές αρχές το διατακτικό και αποφασίστηκε η κράτηση του στις φυλακές Χαλκίδας από όπου είχε λάβει αποφυλακιστήριο στα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ