Εσωτερική Ασφάλεια

«Άδειασμα» της ΕΛΑΣ σε συνδικαλιστή – «Δεν υπάρχει εντολή να μην αντιδρούν οι αστυνομικοί στις επιθέσεις»

Σε "άδειασμα" συνδικαλιστή της αστυνομίας προχωρά η ηγεσία ΕΛΑΣ, ο οποίος με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, υποστήριξε ότι υπάρχει εντολές να μην αντιδρούν σε περίπτωση επιθέσεων, και απλώς να ειδοποιούν το κέντρο της Άμεσης Δράσης

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως καμία τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί και πως οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Δεν απηχούν – σε καμία περίπτωση – τη θέση και τις εντολές της ηγεσίας οι σημερινές δηλώσεις αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες έχουν δοθεί σε αστυνομικούς οι εντολές: «…σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια…».

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης».

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του συμβάντος μετατέθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού – Φιλοθέης, όπου ανήκε ο αστυνομικούς φρουρός της πρεσβείας καθώς και ο ίδιος ο φρουρός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...