Αρχείο

Τρομερή επίδειξη πολεμικής ισχύος Ρωσο-σινικών δυνάμεων: Μόσχα-Πεκίνο στέλνουν μήνυμα στις ΗΠΑ - Έρχεται ΝΑΤΟϊκή απάντηση; (Βίντεο)

Ο κόσμος είναι στα πρόθυρα μιας νέας « πολεμικής τρέλας», αναφέρουν πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο, ειδικά  μετά την επίδειξη τρομερής πολεμικής ισχύος ρωσικών και κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, επ’ ευκαιρία της άσκησης «Vostok-2018» που συγκέντρωσε 300.000 στρατιώτες, χιλιάδες άρματα μάχης, δεκάδες πλοία και εκατοντάδες αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ φέρεται να ετοιμάζει και αυτό την μεγαλύτερη σε αριθμό στρατιωτική άσκηση (40.000 στρατιώτες) η οποία έγινε ποτέ στην ιστορία της συμμαχίας, σε μια ιδιότυπη κόντρα για το μέλλον του κόσμου.

Το συμπέρασμα είναι ότι διανύουμε μια άκρως επικίνδυνη περίοδο κατά την οποία, «διεκδικείται» η πρωτοκαθεδρία του πλανήτη από Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα.

Στην ρωσική Άπω Ανατολή τώρα, είχαμε μια άκρως εντυπωσιακή παρέλαση όλων των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση, μπροστά στα μάτια του  Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν και του Κινέζου τετράστερου στρατηγού, που ήταν επικεφαλής των κινεζικών δυνάμεων.

Είθισται, οι συμμετέχοντες δυνάμεις να παρελαύνουν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ειδικά σε τέτοιες ασκήσεις με γνώμωνα την εξύψωση του ηθικού του λαού.

Αυτό έγινε και σήμερα μπροστά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Κινέζο αξιωματούχο, που πραγματικά εντυπωσιαστήκαν από την μαζική παρουσία τόσων μονάδων, συστημάτων και στρατιωτών.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο εκπαιδεύσεως Tsugol, όπου παρέλασαν τεθωρακισμένα οχήματα BMP-2, BTR-82, Tiger, Typhoon, άρματα μάχης T-72B3, κινεζικά Type 99 και Type 08, πυραυλικά συστήματα Iskander-M, οπλικά συστήματα TOS-1.

Ξεκίνησε με ελαφρά θωρακισμένα τζιπ που έφεραν ρωσικές και κινέζικες σημαίες, ακολουθούμενα από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω στην περιοχή.

Δεκάδες ρωσικά στρατιωτικά οχήματα BMP-3 ήρθαν στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένων των ΤΟΜΑ BTR-82, και των Tiger και Typhoon.

Ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M, πολλαπλοί εκτοξευτές TOS-1, καθώς και πολλαπλά συστήματα πυραύλων Tornado παρέλασαν εντυπωσιάζοντας τους προσκεκλημένους.

Καθώς η παρέλαση περατώθηκε, ο Πούτιν παρασημοφόρησε με μετάλλια Ρώσους και Κινέζους αξιωματικούς που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Η άσκηση «Vostok-2018» είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας εδώ και πολλά χρόνια.

Φέτος όμως εκτός από τα ρωσικά στρατεύματα είχαμε δυνάμεις από την Κίνα και τη Μογγολία.

Το ρωσικό ναυτικό πραγματοποίησε ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, τη Θάλασσα του Μπέριγκ και τη θάλασσα του Okhotsk.

Η ρωσο-κινεζική άσκηση συμπεριλάμβανε περίπου 300.000 Ρώσους στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 6.000 αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, πάνω από 1.000 πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη, 36.000 οπλικά συστήματα  και 80 πλοία.

Επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε 87 παρατηρητές από 57 χώρες.

Η σύμπραξη λοιπόν Ρωσίας και Κίνας στον αμυντικό τομέα μετά την ολοκλήρωση της Vostok -2018, προκαλεί άσχημους συνειρμούς στην Ουάσιγκτον, μιας και αφορά ένα σενάριο που δεν επιθυμούν οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση.

Μόνο που και η Ουάσιγκτον πράττει ακριβώς το ίδιο "ακονίζοντας" τα μαχαίρια της.

Υπενθυμίσουμε ότι σήμερα 60 μαχητικά αεροσκάφη της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας προσομοίασαν στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΝΑΤΟ, σχέδιο αναχαίτισης  ρωσικών αεροσκαφών από την είσοδο τους στον συμμαχικό εναέριο χώρο.

Περίπου 60 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, κυρίως από Ευρωπαίους συμμάχους, βρίσκονται σε επιφυλακή για να υπερασπιστούν τον εναέριο χώρο της συμμαχίας, καθώς το ΝΑΤΟ ασχολείται με την δραματική αύξηση της ρωσικής αεροπορικής δραστηριότητας στα σύνορά του, από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014, με 870 παραβιάσεις  στη Βαλτική μόνο το 2016, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι συνηθισμένες στο να επιχειρούν να ασκούν έλεγχο σε ζητήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Ευρώπη. Ωστόσο, οι χώρες της ΕΕ είχαν πρόσφατα πολλά προβλήματα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να υπολογίσουν στις δικές τους δυνάμεις σε περίπτωση ανοικτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην κινεζική εφημερίδα Jinri Toutiao είπε ότι την ρωσική κυβέρνηση διακατέχει αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα για την στρατηγική εγκυρότητα των ενεργειών της.

Το Κρεμλίνο δεν σκέφτεται ούτε καν να υπακούσει στην Ουάσινγκτον, ούτε ακολουθεί την πορεία της κλιμάκωσης και επιθετικότητας. Η Ρωσία ενεργεί αποκλειστικά για τα δικά της συμφέροντα και προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας, ανέφερε το κινέζικο δημοσίευμα.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Ο αριθμός των βάσεων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία ή τα κράτη της Βαλτικής, αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ΝΑΤΟ βλέπει το κύριο πλεονέκτημα του στρατού του στην αεροπορία. Εάν είναι απαραίτητο, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ μπορούν να έχουν έτοιμες όσο το δυνατόν συντομότερο τουλάχιστον 5.000 αεροπλάνα, προς επιθετικές κινήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, είναι απίθανο το ΝΑΤΟ να τολμήσει να βομβαρδίσει τη Ρωσία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Επισημαίνουμε επίσης ότι τον Μάιο 2018, μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις της συμμαχίας συγκεντρώθηκαν στην Βρετανία  για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη, «Joint Warrior 2018».

Μιλάμε για 3000 συνολικά στρατιώτες από 17 χώρες που συμμετείχαν στην μεγαλύτερη έως τώρα νατοϊκή  άσκηση «Joint Warrior».

Επίσης στην Λετονία τον Αύγουστο διεξήχθησαν οι μεγαλύτερες πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ επισύροντας την ρωσική οργή.

Οι ασκήσεις διάρκειας δύο εβδομάδων ξεκίνησαν στις 26 Αυγούστου και έληξαν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τις Λετονικές Ένοπλες Δυνάμεις, την Εθνική Φρουρά, την αστυνομία και τους εθελοντές, στις ασκήσεις συμμετείχαν στρατεύματα από περισσότερες από δώδεκα άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας, καθώς και άλλων χωρών της Βαλτικής.

Ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων που συμμετείχαν στις ασκήσεις ανήλθε στις 10.000, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Τον Ιούνιο, επίσης περισσότεροι από 18.000 στρατιώτες από 19 χώρες έλαβαν μέρος στην άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων «Saber Strike”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής.

Οι ασκήσεις λέγεται ότι στόχευαν στην ανάπτυξη στρατιωτικών συνοδειών για την υπεράσπιση της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. συνεχίζει να δηλώνει ότι τα γυμνάσια αυτά δεν αποσκοπούσαν στην «πρόκληση» της Ρωσίας, κάτι βέβαια που δεν "έφαγε" η Μόσχα.

Αν λοιπόν όλες αυτές οι προετοιμασίες μαζί με την αντιπαράθεση στην Συρία, δεν είναι «τύμπανα» ενός επερχόμενου παγκόσμιου πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και Κίνας τότε τι ακριβώς είναι;

https://youtu.be/j5LhGDmttsc?t=35

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ