Αυτοδιοίκηση

Σάλος στην Καβάλα - Δήμαρχος πρότεινε να γεμίσει όλη η Ελλάδα από μετανάστες

Εκτός τόπου και χρόνου η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή την άφιξη της πόλη της 250 παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη.

Η Δήμαρχος της Καβάλας ούτε λίγο ούτε πολύ «ευχήθηκε» να γεμίσει όλη η Ελλάδα από μετανάστες, ενώ για την Καβάλα δήλωσε όσοι έχουν φτάσει να… μοιραστούν ανά δύο οικογένειες σε κάθε γειτονιά προκειμένου να ενταχθούν στον περίφημο «αστικό ιστό» που υποτίθεται ότι ενσωματώνει τα πάντα και τους πάντες.

Πλην των… ίδιων των Ελλήνων οι οποίοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα, γενικώς εξαιτίας της της φτώχειας και της ανέχειας.

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος Καβάλας η οποία είχε κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητη αλλά είχε χαρακτηρίσει τη στήριξη της ΝΔ «καλοδεχούμενη» είπε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση ανανέωσε το ψήφισμα που είχε κάνει πριν 2 χρόνια.

Μακάρι όλη Ελλάδα να πάρει σε μετανάστες αυτό που της αναλογεί.

Αλλά όλη η Ελλάδα. Και η Πελοπόννησος κι όχι να πληρώνει μόνο η βόρεια Ελλάδα το μάρμαρο.

Από ‘κει και έπειτα, είμαστε η μοναδική δομή που είναι εντός του αστικού ιστού. Και εφόσον είναι εντός του αστικού ιστού πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Πρέπει να πάρουν τα ασυνόδευτα μέσα στην Καβάλα που δημιουργούν τα προβλήματα και πρέπει να μοιράσουν στις γειτονιές ανά δύο οικογένειες σε σπίτια για να μπορέσουν να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στον αστικό ιστό όπως εντάχθηκαν παλιότερα και οι Αλβανοί και όποιοι άλλοι ήρθαν.

Βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο Νέος Ζυγός από την ένταξη των Αλβανών μέσα στην κοινωνία.

Είπαμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά και στα γυμνάσια.

Όχι όλα μαζί σε ένα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Από ‘κει κι έπειτα θα βρουν τη δημοτική Αρχή απέναντί τους.», είπε η Δ. Τσανάκα για την Καβάλα αλλά συνέχισε μιλώντας για τη Μόρια, λέγοντας το αυτονόητο αυτή τη φορά, ότι θα αδειάσει για να γεμίσει πάλι:

«Να αδειάσει η Μόρια, είναι δίκαιο. Το μόνο που δεν με παρηγορεί είναι και να αδειάσει θα γεμίσει πάλι και θα ψάχνουν να βρουν που θα βάλουν τους επόμενους.

Και δεύτερον, ας δουν τα αποτελέσματα αυτοί που πρότειναν και επέμεναν για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και μιλάω για τους αλληλέγγυους, για τους βουλευτές που έλεγαν για 6 μήνες δεν χάλασε ο κόσμος. Όμως δεν είναι 6 μήνες και μακάρι κάποτε να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω».

Η υπόθεση με την «αποσυμφόρηση» της Μόριας ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες καθώς το κέντρο είχε γεμίσει ασφυκτικά, από αλλοδαπούς.

Παλαιότερα αρέσκονταν να τους αποκαλούν «εγκλωβισμένους», αλλά ο όρος εγκαταλείφτηκε καθώς δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα στη Μόρια βρίσκονταν αλλοδαποί από 61(!) συνολικά χώρες, έχοντας να κάνουμε με παράνομους μετανάστες στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Η πολιτική των επιδομάτων από τη Γερμανία και τα ανοικτά σύνορα από την Ελλάδα, (τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τον παραμικρό συνοριακό έλεγχο) οδήγησε και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά, και χιλιάδες (12.500 από την αρχή του χρόνου) στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, οι προσπάθειες «αποσυμφόρησης» του καταυλισμού είναι συνεχείς και στο πλαίσιο αυτό το καλοκαίρι μετακινήθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι στην ηπειρωτική χώρα ή ενδοχώρα (όπως λένε) ενώ την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκαν άλλοι 700. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη 2.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου τους.

Επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με «μετανάστες» αλλά με άτομα που ουσιαστικά αναμένουν να δουν αν εγκριθεί το αίτημα ασύλου ή όχι.

Στην πραγματικότητα, όλοι, στο 100% που έρχονται στα νησιά υποβάλλουν αίτημα ασύλου, γνωρίζοντας ότι αυτό θα εγκριθεί.

Είτε από το Μπαγκλαντές, είτε από την Ινδία, είτε από την Αλγερία, είτε από την Τυνησία, είτε από το Πακιστάν, είτε από το Μαρόκο, είτε από την Αίγυπτο και η λίστα δεν έχει τέλος.

Ουδείς βέβαια γυρίζει πίσω, καθώς δεν υπάρχουν απελάσεις. Αυτές έχουν πρακτικά απαγορευτεί.

Αυτούς θέλει να «ενσωματώσει» στην κοινωνία της Καβάλας η Δήμαρχος;

Όπως τον Αλγερινό που απειλούσε να σκοτώσει την διευθυντήρια του ΚΕΠΑ Σάμου με φαλτσέτα;

Όπως αναφέρεται λίγο μετά τη μία σήμερα, ο τριαντάχρονος Αλγερινός, εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο της διοικητού του Κέντρου Παραμονής Αλλοδαπών και με μια φαλτσέτα απειλούσε να τη σκοτώσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, όλοι οι υπάλληλοι κλείστηκαν στα γραφεία τους και στο σημείο μετέβη κλιμάκιο πάνοπλων ανδρών της ΟΠΚΕ Αττικής που βρίσκεται αποσπασμένη για την ασφάλεια του προσωπικού και την τήρηση της τάξης, προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ο αλλοδαπός που βρισκόταν σε φάση αμόκ στη θέα των αστυνομικών, αφήνει τη γυναίκα και κολλάει τη φαλτσέτα στο λαιμό του απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Όμως μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της ΟΠΚΕ ο αλλοδαπός ηρέμησε με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

Λίγη ώρα αργότερα ένα ακόμη άγριο επεισόδιο ξέσπασε στην τραπεζαρία του κέντρου όταν ομάδες αλλοδαπών άρχισαν να τσακώνονται για τις μερίδες του φαγητού. Και πάλι χάρη στην άμεση παρέμβαση της ΟΠΚΕ Αττικής τα πράγματα ηρέμησαν.

Καθημερινά σημειώνονται άγρια συμβάντα καθώς ομάδες αλλοδαπών έχουν στήσει συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι γίνονται και εκβιασμοί νεοεισερχομένων αλλοδαπών τους οποίους τους εκβιάζουν ζητώντας “χαράτσι” για ένα κρεβάτι στα κοντέινερ.

Αυτούς θέλει να εντάξει στη τοπική κοινωνία της Καβάλας η Δήμαρχος; Με αυτου΄ς θέλει να γεμίσει όλη η Ελλάδα όπως είπε;

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες συμβάντα που συμβαίνουν καθημερινά. Για να μην αναφέρουμε και τη δολοφονία από ομάδα βορειαφρικανών του 25χρονου Νικόλα στου Φιλοπάππου.

Γιατί μόνο ένας μικρός αριθμός αφορά πραγματικά οικογένειες προσφύγων από τη Συρία, όπου ο πόλεμος πρακτικά έχει τελειώσει. Αυτό άλλωστε το είχε πει ο πρώην υπουργός μεταναστευτικη΄ς πολιτικής Μουζάλας μιλώντας για 70% οικονομικούς μετανάστευσή και για 30# πρόσφυγες. Τώρα η αναλογία είναι ακόμη μεγαλύτερη υπέρων των οικονομικών μεταναστών.

Περιττό να προστεθεί βέβαια ότι ούτε ο Αλγερινός ούτε όλοι οι άλλοι που έχουν δημιουργήσει συμμορίες στα νησιά δεν πρόκειται να απελαθούν ποτέ από την Ελλάδα και όλοι τους θα πάρουν άσυλο, όπως συμβαίνει κανονικά από το 2015.

Αυτούς επιθυμεί η Δήμαρχος της Καβάλας, να τους βάλει στις γειτονίες της Καβάλας;

Στο μόνο που είχε δίκιο η Δήμαρχος είναι ότι η Μόρια θα γεμίσει ξανά και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση αποσυμφόρησης κ.ο.κ. Ένας κύκλος που δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, όσο η Ελλάδα αρνείται να κάνει το αυτονόητο αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της ΕΕ πλέον. Να αποκτήσει ξανά σύνορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...