Πρόεδρος Μολδαβίας: Να κηρυχθούν παράνομες οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων

Δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2018, 3:39 μμ

Ο γνωστός για την πίστη του στην Ορθοδοξία και τακτικός προσκυνητής του Αγίου Όρους πρόεδρος της Μολδαβίας  Ιγκόρ Ντοντόν ζήτησε την απαγόρευση πορειών σεξουαλικών μειονοτήτων στη χώρα.


«Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατέψουμε σταθερά τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες μας και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να διδάξουμε τα παιδιά να αγαπούν και να είναι συνηθισμένα σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής από τη νεώτερη δυνατή ηλικία .. Στο πλαίσιο αυτό εισάγουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό πρόγραμμα οικοδόμησης και ανάπτυξης δράσεων. Γιατί κάθε νεα οικογένεια και κάθε νεογέννητο παιδί είναι ένας θησαυρός στη χώρα μας, ο οποίος πρέπει να νπροστατευθεί και να ενθαρρυνθεί «, δήλωσε την Τετάρτη στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οικογενειών στο Κισινάου.

Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι «δεν συμμερίζονται όλοι αυτή την άποψη».

«Θα ήθελα να ασχοληθώ ιδιαίτερα με την προπαγάνδα των φαινομένων που προσβάλλουν τις αξίες και τη δημόσια ηθική μας και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η προπαγάνδα δεν θα έπρεπε να έχει θέση στην κοινωνία μας.» Η διεξαγωγή φεστιβάλ και άλλων γεγονότων που προάγουν τις ανήθικες αρχές πρέπει να καταγγέλλονται κατηγορηματικά, τους, «είπε.

Ο Dodon υποσχέθηκε «να παράσχει υποστήριξη σε όλες τις οργανώσεις και τις ενώσεις γονέων που έχουν συσταθεί για την προστασία των παιδιών από την αρνητική επιρροή».