Κόσμος

Εμπλοκή Χιλής, Κολομβίας και Μεξικού στην απόπειρα κατά Μαδούρο «βλέπει» το Καράκας

O υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι οι τρεις χώρες είναι πιθανό να εμπλέκονται σε προσπάθεια φυγάδευσης υπόπτου για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Νίκολας Μαδούρο.

Τη θέση ότι οι κυβερνήσεις της Χιλής, της Κολομβίας και του Μεξικού θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο τον περασμένο Αύγουστο, εξέφρασε ο υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών της χώρας Χόρχε Ροντρίγκεζ.

Ο Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι ένας από τους ύποπτους που προσήχθησαν μετά την επίθεση κατέθεσαν υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου, προσθέτοντας ότι οι διπλωματικές αποστολές της Χιλής και του Μεξικού φέρονταν να σκόπευαν να φυγαδεύσουν τον ύποπτο από τη Βενεζουέλα.

«Αναρωτιέμαι αν ο πρέσβης της Χιλής είναι έτοιμος για ένα τεστ αλήθειας (τεστ πολυγράφου). Η Χιλή πρέπει να εξηγήσει ποιος είναι εκείνος ο αξιωματούχος που θα βοηθούσε αυτόν τον εγκληματία να ξεφύγει. Η Κολομβία και το Μεξικό πρέπει επίσης να να εξηγήσουν ποιος θα βοηθούσε στη διαφυγή», τόνισε ο Ροντρίγκεζ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Καράκας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την κράτηση τριών νέων υπόπτων που συνδέονται με την επίθεση.

Οι αρχές της Βενεζουέλας τονίζουν ότι ο Μαδούρο επιβίωσε από μια δολοφονική επίθεση στις 4 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της χώρας βρισκόταν σε στρατιωτική παρέλαση στο Καράκας όταν σημειώθηκε έκρηξη από δύο drones που έφεραν βόμβες. Ο Μαδούρο δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, ωστόσο αρκετοί από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην παρέλαση υπέστησαν τραυματισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές