Σκοπιανό

Εκπρόσωπος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία: Αστειότητες τα περί χρηματοδότησης από τη Μόσχα

«Αστειότητες» χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τα σενάρια περί χρηματοδότησης του κινήματος από την Μόσχα

Εκπρόσωπος της Συντονίστικής Επιτροπής, του συλλαλητηρίου, τον οποίο επικαλείται το Ria Novosti, αρνείται τους ισχυρισμούς για χρηματοδότηση από τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουλίου, η εφημερίδα Kontra News, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι μια ομάδα χούλιγκαν, που φερόταν να στηρίζεται από τη Μόσχα, ετοίμαζε επεισόδια με σκοπό να σαμποτάρει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είδηση την οποία έσπευσε να διαψεύσει και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, υποστήριζε ότι οι διαδηλωτές είχαν χρηματοδοτηθεί από «ρώσους κατασκόπους στην Ελλάδα», για να μπλοκάρουν τη συμφωνία στο ονοματολογικό. Παράλληλα, δημοσιεύματα ήθελαν τα συλλαλητήρια να χρηματοδοτούνται από τη Μόσχα.

 

«Αυτά είναι αστειότητες, με τις οποίες θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ ημών και των Ρώσων φίλων μας και ήδη έχουν δημιουργήσει μερικές με την απέλαση δύο διπλωματών. Ποτέ δεν είχαμε καμία επαφή με τους Ρώσους. Δεν πληρωθήκαμε από Ρώσους ή Αμερικανούς. Τα χρήματα για την οργάνωση είναι δικά μας… Δεν είχαμε καμία οικονομική βοήθεια εκτός από τους Έλληνες πατριώτες », δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας στο RIA Novosti.

Ο κ. Πάτσικας σχολίασε πως το δημοσίευμα είναι στοχευμένο, καθώς η συγκεκριμένη εφημερίδα αποτελεί «όπλο της κυβέρνησης με τη γραφίδα της».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ