Εσωτερική Ασφάλεια

Αποκάλυψη! Οι δολοφόνοι του Νίκου στου Φιλοππάπου είχαν «προβάρει» 12 ληστείες

Οι 12 διαπιστωμένες «πρόβες» εγκλήματος πριν από την… αυλαία θανάτου του Νίκου Μουστάκα. Από τις 2 Μαρτίου 2018, οι τρεις δράστες της ανθρωποκτονίας του 25χρονου νεαρού, μαζί με τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, εξακριβώθηκε πως είχαν διαπράξει άλλες 12 ληστείες ζευγαριών τουριστών και διερχόμενων πολιτών στον Λόφο Φιλοπάππου.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ληστείας των Λένα και Νανούρι, των δύο γυναικών από τη Γερμανία, πέντε ημέρες πριν από το θάνατο του Νίκου Μουστάκα, στο ίδιο σημείο και βράχο, φωτογραφικά ντουκουμέντα της οποίας είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο 17χρονος Imtisal Younas και ο 28χρονος Ahmed Qadeer από το Πακιστάν, όπως και ο 25χρονος Sajjad Khallel Ibrahim Abdeenαπό το Ιράκ, με τη χρήση σπασμένων μπουκαλιών και μαχαιριών, είχαν προβεί στις επιπλέον παρακάτω ληστείες:

1η «πρόβα»: Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, λίγες ώρες πριν από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Νίκου Μουστάκα, με την απειλή σπασμένου μπουκαλιού και μαχαιριού, ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων, ωστόσο τα θύματα κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

2η «πρόβα»: Στις 23.30 το βράδυ της 20ής Ιουλίου, έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό τουρίστα και της φίλης του και τους άρπαξαν 50 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

3η «πρόβα»: Μισή ώρα νωρίτερα είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή μαχαιριού έναν Ελληνα και του είχαν αρπάξει 800 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

4η «πρόβα»: Στις 2 Αυγούστου, λίγο πριν από τις 16.00 το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο ακινητοποίησαν άλλο ζευγάρι τουριστών και τους άρπαξαν 10 ευρώ και το κινητό τους τηλέφωνο

5η «πρόβα»: Στις 23.00 το βράδυ της 9ης Ιουλίου ακινητοποίησαν δύο νεαρούς βάζοντας και πάλι το μαχαίρι στο λαιμό του ενός και τους άρπαξαν 60 ευρώ και τα κινητά τηλέφωνα.

6η «πρόβα»: Στις 02.30 τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων, με την απειλή σπασμένων μπουκαλιών. Τους άρπαξαν 16 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και γυαλιά.

7η «πρόβα»: Στις 12.50 το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου ακινητοποίησαν ένα νεαρό Σέρβο τοποθετώντας στο λαιμό του σπασμένα μπουκάλια και του άρπαξαν 230 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

8η «πρόβα»: Στις 8 Ιουλίου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ακινητοποίησαν νεαρό Ελληνα και του άρπαξαν 70 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

9η «πρόβα»: Στις 22.30 το βράδυ της 2ας Ιουλίου με παρόμοιο τρόπο ακινητοποίησαν έναν νεαρό Ελληνα, από τον οποίο αφαίρεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και προσωπικά του αντικείμενα.

10η «πρόβα»: Στις 13.00 το μεσημέρι της 23ης Απριλίου επιτέθηκαν σε νεαρό τουρίστα στην Ακρόπολη από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού και σπασμένου μπουκαλιού αφαίρεσαν 50 ευρώ και ένα κινητό.

11η και 12η «πρόβες»: Στις 13.00 το μεσημέρι της 25ης Απριλίου στην Ακρόπολη επιτέθηκαν σε έναν Ισπανό τουρίστα αλλά κατάφερε να διαφύγει. Στις 16.00 το μεσημέρι θύματα έπεσαν τρεις ακόμη τουρίστες από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και 270 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως στις 2 Μαρτίου 2018, τα ξημερώματα, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν κλέψει μία μοτοσικλέτα από το Νέο Ψυχικό.

Σημειώνεται πως οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζονται. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εντοπισμό τουλάχιστον τριών ακόμη άγνωστων συνεργών τους.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ