Τεχνολογία

US Army: Επίσημη πρώτη για ένα πρωτότυπο μελλοντικού οχήματος μάχης (Βίντεο)

H Pratt & Miller παρουσίασε πρωτότυπο του μελλοντικού οχήματος μάχης του αμερικανικού Στρατού. Το Multi-mode Extreme Travel Suspension (METS) διαθέτει ειδικό σασί για αυξημένη ευκινησία, επιβιωσιμότητα και ασφάλεια των επιβαινόντων, χωρίς μεγάλο βάρος θωράκισης.

Τον Απρίλιο του 2016 η DARPA ανακοίνωσε τις οκτώ εταιρείες που επελέγησαν για το σχέδιο του οχήματος Ground X-Vehicle Technologies (GXV-T) και η Pratt & Miller Engineering ήταν μια από αυτές.

Το ΜΕΤS της Pratt & Miller σχεδιάστηκε με σκοπό την ικανότητα κίνησης με υψηλές ταχύτητες σε δύσβατα εδάφη χωρίς να ταλαιπωρούνται οι επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την DARPA το όχημα διαθέτει τροχούς διαμέτρου 50 εκ. και προηγμένο, διπλό, σύστημα ανάρτησης. Το όχημα είναι το πρώτο που ενσωματώνει τέτοια τεχνολογία, επιτρέποντας ασφαλή οδήγηση σε δρόμο, αλλά και σε ιδιαίτερα δύσβατα εδάφη.

Τόσο ο αμερικανικός Στρατός όσο και το Σώμα των Πεζοναυτών έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για το όχημα, με ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ολόκληρης οικογένειας οχημάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=68Uh3jmsdIY

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ