Οπλικά συστήματα

TU-95: Η Ρωσία αναβαθμίζει το θρυλικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος

Η εταιρεία αεροσκαφών Tupolev θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους Tu-95MSM για το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε το γραφείο Τύπου της εταιρείας στο TASS τη Δευτέρα.

"Η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του αεροσκάφους Tu-95MSM έχει ήδη ολοκληρωθεί", ανέφερε το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

Οι λεπτομέρειες και το χρονικό πλαίσιο της αναβάθμισης του στρατηγικού βομβαρδιστικού δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Όπως δήλωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας, οι δοκιμές του επιχειρησιακού αεροσκάφους Tu-95MS με τους εκσυγχρονισμένους κινητήρες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-95MS προορίζεται να πραγματοποιήσει αποστολές για την καταστροφή σημαντικών στόχων σε μεγάλες αποστάσεις και απομακρυσμένες τοποθεσίες/στόχους υψηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος, βαθιά στην εχθρική επικράτεια με την χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε νωρίτερα ότι η επέκταση της υπηρεσιακής ζωής των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Tu-160 και Tu-95MS και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους ήταν από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι η Tupolev θα επιδιορθώσει μέχρι το τέλος του 2018 οκτώ στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160 και Tu-95MS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές