Αθλητισμός

Super League έχεις... ταλέντο στα γκολπόστ! - Οι πορτιέρε που θα μας... καθηλώσουν

Όλα έτοιμα για την σέντρα του νέου πρωταθλήματος και τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψουν για ακόμα μια χρονιά και οι ικανότατοι τερματοφύλακες που διαθέτουν σχεδόν και οι 16 ομάδες της Super Leagu

Ποιος είπε πως στο ποδόσφαιρο την παράσταση κλέβουν μόνο οι επιθετικοί; Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι ποδοσφαιριστές στη θέση “1”, δηλαδή οι τερματοφύλακες. Πόσο μάλλον σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό το οποίο δεν... φημίζεται για τα πολλά του γκολ.

Έτσι λοιπόν λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα, το gazzetta.gr καταγράφει τους πορτιέρε που αναμένεται να μας καθηλώσουν την νέα σεζόν με τις αποκρούσεις τους.

ΑΕΚ | Βασίλης Μπάρκας

Την εστία της Ένωσης θα κληθεί να υπερασπιστεί από την αρχή της χρονιάς φέτος ο Βασίλης Μπάρκας. Ο Έλληνας γκολκίπερ, ξεκινά την χρονιά ως No.1 στην ΑΕΚ κι όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος για την πιο γεμάτη του χρονιά μιας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί και στο Champions League.

ΠΑΟΚ | Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ίσως τον κορυφαίο γκολκίπερ του πρωταθλήματος. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά πέρσι. Έχει ήδη ξεκινήσει πολύ καλά στα προκριματικά κι αν τελικά ο «δικέφαλος» προκριθεί στους ομίλους του Champions League θα οφείλει πολλά στον Έλληνα γκολκίπερ. Φέτος ευελπιστεί πως με τις εμφανίσεις του θα αναγκάσει πλέον τον Σκίμπε να τον καλέσει και στην Εθνική ομάδα.

Ολυμπιακός | Ανδρέας Γιαννιώτης

Η χρονιά που περίμενε ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι πλέον μπροστά του. Ο Έλληνας γκολκίπερ, μετά από μια θαυμάσια χρονιά με τον Ατρόμητο έκανε το βήμα παραπάνω και λογίζεται ως πρώτος τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό. Ο κατά πολλούς κορυφαίος γκολκίπερ του περσινού πρωταθλήματος, έχει ήδη δείξει καλά δείγματα γραφής και με τους «ερυθρόλευκους» τόσο στα φιλικά όσο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ατρόμητος | Μπάλαζ Μέγιερι

Ο Ατρόμητος μπορεί να έχασε τον Ανδρέα Γιαννιώτη που ήταν εκ των κορυφαίων στην περσινή τρομερή χρονιά, όμως κατάφερε να φέρει στο Περιστέρι έναν έμπειρο, αξιόλογο και γνώστη του ελληνικού πρωταθλήματος τερματοφύλακα. Ο Μπάλαζ Μέγιερι, θα είναι ο βασικός γκολκίπερ για τους Περιστεριώτες, με τον Νταμίρ Κάναντι να του δίνει γάντια βασικού μετά το ολέθριο λάθος του Μίρκοβιτς με την Ντινάμο που στοίχισε και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League.

Αστέρας Τρίπολης | Γιώργος Αθανασιάδης

Με τον Γιώργο Αθανασιάδη αναμένεται να πορευτεί για ακόμα μια χρονιά ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Έλληνας γκολκίπερ, πραγματοποίησε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις την περσινή χρονιά με την ομάδα της Τρίπολης. Αγωνίστηκε και στα 30 παιχνίδια, ενώ φέτος ήταν εκείνος που αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια με την Χιμπέρνιαν.

Ξάνθη | Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Ο Σέρβος τερματοφύλακας φτάνει αισίως στην τρίτη του σεζόν με την Ξάνθη. Πλέον είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, όλοι γνωρίζουν τις ικανότητές του. Με την ομάδα της Ξάνθης, έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο πολύ καλά πρωταθλήματα κι αναμένεται να κάνει το ίδιο και τη νέα σεζόν ξεκινώντας φυσικά ως βασικός την σεζόν!

Πανιώνιος | Φίλιπ Μανοΐλοβιτς

Ο 22χρονος γκολκίπερ αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τον Πανιώνιο ως δανεικός από την Χετάφε. Οι πληροφορίες που τον συνοδεύουν από την Ισπανία κι από την Σερβία, μιλούν για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει αρκετά την ομάδα της Νέας Σμύρνης τη νέα σεζόν. Σίγουρα ο Ανιγκό κάτι θα ξέρει για να τον επέλεξε...

Παναιτωλικός | Δημήτρης Κυριακίδης

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Από τους πλέον έμπειρους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Κυριακίδης, συνεχίζει στον Παναιτωλικό και δείχνει έτοιμος για μια ακόμα καλή χρονιά όπως οι τελευταίες δύο που έχει πραγματοποιήσει με τα «καναρίνια».

ΠΑΣ Γιάννινα | Μάρκος Βελλίδης

Πάνω κάτω ισχύει ό,τι και στην περίπτωση του Κυριακίδη. Πολύ καλός Έλληνας τερματοφύλακας, ακόμα μια χρονιά στην ίδια ομάδα κι όλοι ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει. Στον ΠΑΣ Γιάννινα τον εμπιστεύονται με... κλειστά μάτια και θεωρούν σίγουρο πως για ακόμα μια φορά θα τους βγάλει ασπροπρόσωπους.

Λεβαδειακός | Ντέβις Επασί

Μας συστήθηκε πέρσι στον Λεβαδειακό. Τον έφερε μαζί του ο Ανιγκό στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα. Ο Γάλλος γκολκίπερ τα πήγε περίφημα κι έκανε το όνομά του να ακουστεί ακόμα και για τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Τελικά η νέα σεζόν θα τον βρει και πάλι στην Λιβαδειά όπου θα προσπαθήσει να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Παναθηναϊκός | Σωκράτης Διούδης

Πέρσι ο Σωκράτης Διούδης ήταν στη σκιά του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ο δεύτερος άνοιξε τα... φτερά του για την Μπενφίκα και πλέον ο Έλληνας γκολκίπερ έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ως πρώτος τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό. Σε μια πολύ δύσκολη σεζόν για το «τριφύλλι», ίσως στην δυσκολότερη της ιστορίας του, θα κληθεί να δώσει αρκετές λύσεις σε πολλά παιχνίδια. Έχει δείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει και στα δύσκολα και πλέον θα έχει μια χρονιά μπροστά του να το ξανά δείξει!

ΑΕΛ | Έγκμουντουρ Κρίστινσον

Αρκετά σημαντική ήταν η ενίσχυση της ΑΕΛ στη θέση Νο. 1 το φετινό καλοκαίρι. Οι «βυσσινί» απέκτησαν τον Έγκμουντουρ Κρίστινσαν από την Εξελσιόρ ως ελεύθερο. Πέρσι, αγωνίστηκε 15 φορές στο πρωτάθλημα Ολλανδίας ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Ισλανδία και στο τελευταίο Euro. Δεδομένα πρόκειται για έναν ακόμα καλό τερματοφύλακα που θα δούμε στα ελληνικά γήπεδα.

Απόλλων Σμύρνης | Χουάντερσον

Πρώτος τερματοφύλακας στον Απόλλωνα Σμύρνης αναμένεται να είναι φέτος ο Χουάντερσον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, συνεχίζει την καριέρα του στη χώρα μας, έχοντας ήδη δείξει αρκετά δείγματα γραφής. Μετρά μια καλή σεζόν με τον Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ, ενώ και πέρσι όσο αγωνίστηκε με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν θετικός.

ΟΦΗ | Γιώργος Στρέζος

Η ομάδα της Κρήτης επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ! Στη θέση κάτω από τα γκολποστ αναμένεται να δούμε έναν νεαρό τερματοφύλακα. Ο Γιώργος Στρέζος, είναι εκείνος που αγωνίστηκε πέρσι με τον ΟΦΗ και έκανε μια καλή χρονιά με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να τον εμπιστευτούν και για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ όπου θα ξεκινήσει ως βασικός

Άρης | Χουλιάν Κουέστα

Τερματοφύλακα από το εξωτερικό έφερε ο Άρης στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε τον Χουλιάν Κουέστα από την Βίσλα Κρακοβίας. Ο Ισπανός γκολκίπερ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε 20 φορές στο πρωτάθλημα Πολωνίας και στον Άρη πιστεύουν πολύ στις ικανότητές του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ