Ρωσία

Su-57: Συστήματα για μαχητικό 6ης γενιάς δοκιμάζει η Ρωσία στο stealth αεροσκάφος της - Εικόνες

Η Ρωσία δοκιμάζει ορισμένα συστήματα για το μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς στο αεροσκάφος Su-57, όπως δήλωσε στο TASS τη Δευτέρα μια πηγή στην εγχώρια βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών.

"Δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία της μη επανδρωμένης έκδοσης του Su-57. Αυτή τη στιγμή, το αεροσκάφος χρησιμοποιείται για τη δοκιμή ορισμένων συστημάτων του μελλοντικού μαχητικού έκτης γενιάς, το οποίο θα είναι ένα drone στη βασική του έκδοση και θα προσφέρει τη δυνατότητα προαιρετικής καθοδήγησης από πιλότο",ανέφερε η πηγή.

Τα συστήματα που υποβάλλονται σε δοκιμές περιλαμβάνουν "εξοπλισμό ελέγχου και πλοήγησης και συστήματα όπλων", πρόσθεσε η πηγή.

Ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοζίν ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2016 ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει εργασίες για την ανάπτυξη του αεροσκάφους έκτης γενιάς. Όπως επεσήμανε ο Rogozin τότε, το σχεδιαστικό γραφείο της Sukhoi υπέβαλε προκαταρκτική εργασία "για τη δημιουργία του αεριωθούμενου αεροσκάφους έκτης γενιάς".

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς θα διαθέτει την ικανότητα να πραγματοποιεί αποστολές χωρίς πιλότο, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, τη δυνατότητα να αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα και να εισέλθει στο εξωτερικό διάστημα και τέλος τη δυνατότητα χρήσης όπλων βάσει νέων φυσικών αρχών.

Το ρωσικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι σε θέση να διατηρεί υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης χωρίς μετάκαυση και είναι εξοπλισμένο με τον πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού υπολογιστή επί του σκάφους (ο λεγόμενος ηλεκτρονικός δεύτερος πιλότος), σύστημα ραντάρ σε διάφορα τμήματα της ατράκτου καθώς και κάποιες άλλες καινοτομίες, ειδικότερα δε το οπλισμό που τοποθετήθηκε στην άτρακτο του. Αυτά τα αεροσκάφη αναμένεται να καταστούν πλήρως επιχειρησιακά το 2019. Η παρτίδα δοκιμαστικών αεροσκαφών αποτελείται από 12 αεροσκάφη Su-57.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ