Κόσμος

NATO: Τo μήνυμα για τα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Μήνυμα συμπαράστασης αλλά και προειδοποίησης στον ISIS έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στολτενμπεργκ με αφορμή το θάνατο τριών στρατιωτών της συμμαχίας μετά από επίθεση αυτοκτονίας στις ανατολικές περιοχές του Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twiiter: |Οι σκέψεις μου είναι με αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους, και με την Τσεχική Δημοκρατία που έχασ τρία στρατιωτικά στελέχη σε μια επίθεση αυτοκτονίας στην Ανατολική #Afghanistan. #NATO θα σταθεί δίπλα στις Αφγανικές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας.

Δείτε το tweet

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1026089858039734272

Οι τρεις στρατιώτες μέλη της αποστολής «Αποφασιστική Στήριξη» του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας που πραγματοποιούσαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Επιπλέον ένας Αμερικανός και δύο Αφγανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της αποστολής.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για την επίθεση που σημειώθηκε στη συνοικία Χάλα Ζάι της πόλης Σαρικάρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Πάρουαν.Η Ουαχίντα Σάχκαρ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Πάρουαν, δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο τις ξένες δυνάμεις που πραγματοποιούσαν περιπολία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ