Ρωσία

Mi-28N: Αυτό είναι το νέο αναβαθμισμένο επιθετικό ελικόπτερο που παρουσίασε η Ρωσία!

Η ομάδα Ρωσικών Ελικοπτέρων (τμήμα της κρατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec) παρουσίασε το αναβαθμισμένο ελικόπτερο επίθεσης Mil Mi-28NE «Night Hunter» στο στρατιωτικό και τεχνικό φόρουμ του στρατού-2018, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της εταιρείας την Τρίτη.

Το εκσυγχρονισμένο Mi-28NE εμφανίζεται στη στατική έκθεση του φόρουμ. Ο «Κυνηγός της Νύχτας» οπλίζεται με νέα αντιαρματικά βλήματα Khrizantema και το σύστημα καθοδήγησης δύο καναλιών. Αυτοί οι πύραυλοι θα επιτρέψουν να αυξηθεί η εμβέλεια του βλήματος στο 10 χλμ. Το ελικόπτερο είναι επίσης εξοπλισμένο με εκσυγχρονισμένα βλήματα με καθοδηγητή λέιζερ Ataka και διαθέτει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει βόμβες με βάρος έως και 500 κιλά, δήλωσε ο κατασκευαστής.

Επίσης, το νέο Mi-28NE έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τα μη επανδρωμένα οχήματα και να τα ελέγξει εξ αποστάσεως, για το οποίο το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με ειδικά συστήματα επικοινωνιών ", ανέφερε το γραφείο τύπου της εταιρείας.

Ο κινητήρας και τα πτερύγια του ελικοπτέρου έχουν επίσης εκσυγχρονιστεί για να βελτιώσουν τις επιδόσεις του ελικοπτέρου σε υψηλό ορεινό έδαφος και σε ζεστό κλίμα. Η αναβάθμιση έχει αυξήσει την ταχύτητα πλεύσης του ελικοπτέρου και έχει επεκτείνει τις ικανότητές του για την εκτέλεση ελιγμών.

"Το ελικόπτερο έχει εξοπλιστεί με νέο οπλισμό που θα αυξήσει τη δύναμη πυρός του, και η επέκταση των ικανοτήτων και των ρόλων του θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά", δήλωσε ο Aviation Cluster, Βιομηχανικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας hi-tech Rostec.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ρωσικών Ελικοπτέρων Αντρέι Μπογκίνσκυ δήλωσε ότι η κατεύθυνση της ανάπτυξης του έργου Mi-28 προτάθηκε από την εμπειρία χρήσης του ελικοπτέρου αυτού του τύπου σε επιχειρήσεις.

"Οι εργασίες εκσυγχρονισμού έχουν επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες του Mi-28NE και έχουν ανοίξει νέες εξαγωγικές προοπτικές", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το ελικόπτερο επίθεσης Mi-28N (η έκδοση Mi-28NE ως εξαγωγή του) έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κάλυψη για στρατιωτικά οχήματα προσγείωσης, μηχανοκίνητο πεζικό και θωρακισμένες μονάδες. Ο 'Night' Hunter διαθέτει ενισχυμένη θωράκιση. Χαρακτηρίζεται από την αυξημένη ικανότητα επιβίωσης και εξοπλίζεται με τη σύγχρονη σουίτα καθοδηγούμενων και μη καθοδηγούμενων πυραύλων. Ως πλεονεκτήματα, το ελικόπτερο είναι ανθεκτικό στις βλάβες, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση των πιο προηγμένων υλικών και σχεδιαστικών λύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές