Κίνα

J-15: Τέλος εποχής για την προβληματική κινεζική απομίμηση του Su-33 (βίντεο)


Τέλος εποχής για το προβληματικό μαχητικό αεροσκάφος J-15, καθώς η Κίνα αναπτύσσει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα επιχειρεί από τα αεροπλανοφόρα της και θα αντικαταστήσει τα J-15, μετά από μια σειρά μηχανικών βλαβών και συντριβών, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ωκεάνιο ναυτικό που θα μπορεί να επιχειρεί παγκοσμίως, σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και πηγές.

Το J15 βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο του ρωσικού μαχητικού 4ης γενιάς Sukhoi Su-33, μοντέλο που πλέον έχει περισσότερα από 30 χρόνια ενεργούς δράσης. Αναπτύχθηκε από τη Shenyang Aircraft Corporation, μια εταιρία της κρατικής αεροπορικής βιομηχανίας της Κίνας.

Η Κίνα πρέπει να αναπτύξει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος για να επιχειρεί από τα νέα αεροπλανοφόρα της, γεγονός που καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό, αν υπολογίσει κανείς ότι η Κίνα επιθυμεί να δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερις ομάδες αεροπλανοφόρων για να εκπληρώσει τις παγκόσμιες ναυτικές φιλοδοξίες της και να υπερασπιστεί τα αυξανόμενα υπερπόντια συμφέροντά της, δήλωσε ο ναυτικός εμπειρογνώμονας Li Jie στο Πεκίνο.

"Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της μαχητικής ικανότητας των κινεζικών αεροπλανοφόρων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα επιχειρεί από αυτά", δήλωσε ο Λι προσθέτοντας ότι το stealth μαχητικό FC-31 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την αντικατάσταση του J -15.

Το FC-31 της Κίνας είναι ένα νεότερης γενιάς stealth μαχητικό που έκανε την πρώτη του πτήση το 2012 και είναι μικρότερος και ελαφρύτερος από το J-15.

Ο Αντιπτέραρχος Ζανγκ Χονγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας, δήλωσε επίσης στη South China Morning Post ότι αναπτύσσεται ένα "νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει το J-15".

Η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο μαχητικό αεροπλάνο έχει γίνει πιο πιεστική μετά από μια σειρά από "αδικαιολόγητες μηχανικές βλάβες" που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατος ενός πιλότου και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Δύο στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις συντριβές που αφορούσαν τα J-15, αν και μόνο δύο από αυτές έχουν αναφερθεί από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

"Το J-15 είναι ένα προβληματικό αεροσκάφος - το ασταθές του σύστημα ελέγχου πτήσης ήταν ο βασικός παράγοντας πίσω από τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα πριν από δύο χρόνια", ανέφερε μία από τις πηγές.

Όλα τα J-15 παρέμειναν καθηλωμένα για τρεις μήνες μετά από τις συντριβές, οι οποίες υπονόμευσαν το ηθικό της αεροπορίας και του ναυτικού. Το ναυτικό ζήτησε έρευνα μετά το θάνατο του πιλότου.

Πολλά από τα εγχώρια μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας είχαν προβλήματα με τους κινητήρες τους, το σχεδιασμό των αεροσκαφών και τις τροποποιήσεις τους. Αλλά ένας βετεράνος του Ναυτικού της Κίνας, δήλωσε ότι αντί να πραγματοποιούν περισσότερες δοκιμαστικές πτήσεις, οι πιλότοι πιέστηκαν να πετάξουν τα αεροπλάνα, παρόλο που είχαν ελαττώματα.

Δείτε το J-15 να πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις πάνω στο αεροπλανοφόρο Liaoning:
https://www.youtube.com/embed/GSTPWQLAYDc

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...