Οπλικά συστήματα

F-313: Το νέο εγχώριο μαχητικό του Ιράν και οι ομοιότητες με την αμερικανική "Τίγρη" - Εικόνες

Το Ιράν αποκάλυψε το πρώτο εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος ενώπιον του Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχανί σήμερα Τρίτη κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την ημέρα της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Τεχεράνη.

Εικόνες στην κρατική τηλεόραση έδειξαν τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί να κάθεται στο πιλοτήριο του νέου αεροπλάνου F-313 "Kowsar" (Qaher 313) στην έκθεση για την επέτειο της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim χαρακτήρισε το αεροπλάνο ως μαχητικό 4ης γενιάς, με «προηγμένα συστήματα αεροηλεκτρονικής» και ραντάρ πολλαπλών χρήσεων, προσθέτοντας ότι ήταν "100 τοις εκατό" εγχώριας παραγωγής.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από την Tasnim έδειξαν ένα διθέσιο μαχητικό με διπλό πιλοτήριο, που μοιάζει πάρα πολύ με το αμερικανικό μαχητικό F-5F Tiger, μια παραλλαγή του αμερικανικού μαχητικού Northrop F-5 της δεκαετίας του '50 που αποτελεί μαζί με τα F-15 Tomcat τους πυλώνες της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι το F-313 Kowsar είχε ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς και το έδειξε να περιμένει σε έναν αεροδιάδρομο για την πρώτη δημόσια πτήση του.

Το αεροσκάφος ανακοινώθηκε αρχικά το Σάββατο από τον υπουργό Άμυνας Amir Hatami, ο οποίος είπε ότι θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη.

ο Ιρανός ΥΠΑΜ έδωσε λίγες λεπτομέρειες για το έργο, εστιάζοντας αντ 'αυτού στις προσπάθειες του Ιράν να αναβαθμίσει την πυραυλική του άμυνα.

Το Ιράν έχει αποστείλει οπλισμό και χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία για να στηρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα που μετρά επτά χρόνια. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης ισχυρής πολεμικής αεροπορίας, το Ιράν ζήτησε από τη Ρωσία να παράσχει εναέριες δυνάμεις.

Το Ιράν έχει αναπτύξει μια μεγάλη εγχώρια αμυντική βιομηχανία, λόγω των διεθνών κυρώσεων και εμπάργκο που απαγορεύουν στη χώρα να εισάγει μια σειρά όπλων.

Με πληροφορίες από Tasnim News Agency, Reuters

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ