Κοινωνία

Φωτιά οτο Μάτι: Σε ψυχολόγο οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην ταυτοποίηση των νεκρών

Ψυχολόγο συνάντησαν την Τρίτη οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση ταυτοποίηση των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι.

Πρόκειται για αστυνομικούς από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας αλλά από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που αποτέλεσαν την Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών η οποία ενεργοποιήθηκε για την ταυτοποίηση των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου,.

Στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ συμμετείχαν 10 από τους 15 αστυνομικούς καθώς, όπως γράφει η Καθημερινή, οι άλλοι πέντε βρίσκονται σε άδεια.

Ενδεικτική της ψυχολογικής πίεσης που βίωσαν οι εν λόγω αστυνομικοί είναι το σχόλιο αξιωματικού της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής που δήλωσε στην Καθημερινή ότι «βρέθηκα στο νεκροτομείο για 30 λεπτά και επί 2-3 ημέρες ήμουν επηρεασμένος από τις εικόνες. Φαντάσου λοιπόν πόσο δύσκολο είναι για τους αστυνομικούς που επίε πέντε ημέρες εργάζονταν εκεί για 12 έως 15 ώρες».

Αναμένεται, μάλιστα, να διεξαχθεί και δεύτερη συνεδρία τον Σεπτέμβριο τόσο για να λάβουν μέρος οι αστυνομικοί που απουσίαζαν από τη χθεσινή συνάντηση όσο και γιατί, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, το μετατραυματικό στρες από τέτοιες καταστάσεις εμφανίζεται συνήθως μετά από ένα μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...