Κοινωνία

Φωτιά Εύβοια: 300 κάτοικοι του Κοντοδεσποτίου έχουν απομακρυνθεί - Εκκενώθηκε και η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου (βίντεο)


Κινείται προς Ψαχνά το ένα μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι πλησίον του χωριού Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια. Οι περίπου 300 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, ενώ υπάρχει εντολή εκκένωσης και για το χωριό Σταυρός

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και 2 PZL.

Για την αντιμετώπιση του μετώπου έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές. Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος.

Οι Αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία από Λιμνιώνα προς Κοντοδεσπότι και από Ψαχνά προς Κοντοδεσπότι ενώ έχει εκκενωθεί και η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς οι περίπου 300 κάτοικοι του Κοντοδεσποτίου έχουν απομακρυνθεί, ενώ το χωριό έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες..

Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος».

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής». Συμπληρώνοντας είπε: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πλέον στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ