ΗΠΑ

Φέρνει τα πάνω κάτω στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ο Τραμπ!

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες θα αντικατοπτρίζουν την έμφαση στις μυστικές επιχειρήσεις. Αλλαγές θα γίνουν και στους διοικητές των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Trump αναμένεται να ορίσει επισήμως τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτικής του Αμερικανικού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Richard Clarke, αξιωματικό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιδρομή για την σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, να ηγηθεί της αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων με έδρα την Τάμπα, Φλόριντα, τους ερχόμενους μήνες, αντικαθιστώντας τον Στρατηγό Τόνι Τόμας, ο οποίος συνταξιοδοτείται το επόμενο έτος.

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων επιβλέπει τις Ειδικές Δυνάμεις όλων των στρατιωτικών κλάδων των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει επίσης ότι ο Τραμπ πιθανόν να ορίσει τον Πτέραρχο Tod Wolters, ως τον Ανώτατο Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Ο Επιτελάρχης του Αμερικανικού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Kenneth McKenzie Jr. θα ηγηθεί της US Central Command.

Ο Αντιστράτηγος McKenzie αναμένεται να διαδεχθεί τον Στρατηγό, Joseph Votel, του οποίου ο σημερινός ρόλος θεωρείται ως ο σημαντικότερος στο στρατό καθώς είναι υπεύθυνος για όλες τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Jim Mattis ότι θα ορίσει τον ανώτερο στρατιωτικό βοηθό του Ναύαρχο Craig Faller για να αναλάβει την αμερικανική Νότια Διοίκηση, μια θέση υπεύθυνη για τοΓκουαντάναμο.

Ο Mattis αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντικατάσταση δύο ακόμη κορυφαίων ρόλων του Πενταγώνου τον επόμενο χρόνο, καθώς ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Joe Dunford και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Paul Selva θα συνατξιοδοτηθούν.

Αυτές οι αλλαγές έρχονται να προστεθούν στα κενά που ήδη είναι γνωστά, καθώς οι Διοικητές των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Αφγανιστάν και Κορέα επίσης συνταξιοδοτούνται.

Πηγή Newsmax.com, με πληροφορίες από Wall Street Journal

onalert

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ