Κοινωνία

Τύρναβος: Βάνδαλοι έκλεψαν τις προτομές των τριών αρχαίων τραγικών ποιητών

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον Τύρναβο, από την πρωτοφανή κλοπή που έγινε στην είσοδο του ανοικτού θεάτρου της πόλης που είχε λεία τις προτομές των αρχαίων ποιητών Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, μόλις δυόμισι μήνες μετά την κλοπή της προτομής του αείμνηστου ποδοσφαιριστή Γιώργου Μητσιμπόνα!

Όλα δείχνουν ότι πίσω από την κλοπή των συμβόλων κρύβεται συμμορία «κυνηγών» χαλκού, που πίστεψαν ότι θα έβγαζαν αρκετά χρήματα πουλώντας τις μπρούτζινες προτομές που κοσμούσαν το θέατρο από το 2010, οι οποίες όμως δεν ήταν συμπαγείς. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την κλοπή εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που άρπαξαν στις 21 Μαΐου την προτομή του αδικοχαμένου Γιώργου Μητσιμπόνα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τυρνάβου.

*** «Κυνηγοί» χαλκού χτύπησαν και στην Κομοτηνή, όπου έβαλαν στο μάτι τα… συντριβάνια στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής! Δεν ήταν η πρώτη φορά που «εξαφανίζονται» από το κεντρικό συντριβάνι τα χάλκινα εξαρτήματα που δημιουργούν τους σχηματισμούς του νερού, ενώ σε ένα ακόμη συντριβάνι οι δράστες έσπασαν για τρίτη φορά το γυάλινο προστατευτικό!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ