Πολεμική αεροπορία

Τριήμερο πένθος στην Π.Α. για το χαμό του πιλότου στη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους (βίντεο)

Πανελλήνια θλίψη και πένθος στην Πολεμική μας Αεροπορία από το θάνατο του 39χρονου επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους  που συνετρίβη το πρωί, σε δύσβατη στη θέση Σκουλού κοντά στο χωριό Κολλίνες στην Αρκαδία. Σώος περισυνελέγη ο συγκυβερνήτης, ο οποίος κατάφερε να εκτιναχθεί και να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτό του. Και οι δυο ήταν έμπειροι πιλότοι.  Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση του ατυχήματος, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου πένθους στην Πολεμική Αεροπορία.

«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους. Οι δύο ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο άτυχος επισμηναγός που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.


Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν το αεροσκάφος να πέφτει και έσπευσαν σε βοήθεια χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν κάτι καθώς δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα από το αεροσκάφος και πως ο άτυχος πιλότος βρέθηκε με τα χέρια στο πηδάλιο.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σημερινή πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία και ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία. Τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.


Πηγή ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...