Ρωσία

Το Ρωσικό πυραυλικό σύστημα που συναγωνίζεται τα πυρηνικά (βίντεο)


Το ρωσικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Tornado-S συναγωνίζεται μέχρι και τα πυρηνικά όπλα σε καταστροφική ισχύ, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο ειδήσεων Zvezda.

Το εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-S μπορεί να συγκριθεί και με έναν πυρηνικό βομβαρδισμό όσον αφορά τα θύματα που μπορεί να επιφέρει σε έμψυχο υλικό, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Zvezda και μεταδίδει επίσης το sputniknews.

Το σύστημα πυραύλων Tornado-S είναι η αιχμή του δόρατος για το πυραυλικό πυροβολικό του ρωσικού στρατού αν και το υλικό των εκρηκτικών των πυραύλων παραμένει ένα στρατιωτικό μυστικό, σύμφωνα με το Zvezda.

Το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Tornado-S 300 mm μπορεί να βάλει σε ένα εύρος 120 χιλιομέτρων (75 μίλια) και να χτυπήσει μια έκταση 67,6 εκταρίων (2,6 τετραγωνικά μίλια), το οποίο ισοδυναμεί με τουλάχιστον 100 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το όπλο είναι τοποθετημένο σε στρατιωτικό όχημα KamAZ-63501 (8Χ8) και μπορεί να εκτοξεύσει από ένα απλό μονό πύραυλο μέχρι και 12 συνεχόμενους πυραύλους.
https://www.youtube.com/embed/Oc52fre_qc4

Τα Tornado-S και τα Tornado-G πρόκειται να αντικαταστήσουν τα συστήματα Smerch και Grad μέχρι το 2020, στα πλαίσια της μαζικής αναβάθμισης που γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές