Διατροφή

Το πλεονέκτημα του καφέ που δεν γνώριζες

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καφές έχει μπει στο επίκεντρο ερευνών για τα θετικά και τα αρνητικά που επιφέρει στον οργανισμό. Πρόσφατα μια νέα μελέτη είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία ο καφές ενισχύει το μεταβολισμό, ενώ χαρακτηρίζεται ως »θεραπεία της παχυσαρκίας».

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Nature Communications και αναφέρουν πως η καφεΐνη συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού κατά 3% έως 11%, δηλαδή ξεκινάει τη λιπόλυση (διασπά το λίπος για το χρησιμοποιήσει ως ενέργεια). Όσο πιο ψηλός είναι ο μεταβολικός ρυθμός τόσο πιο εύκολο είναι να χάσεις βάρος, ή να φας χωρίς να πάρεις βάρος. Μεταξύ άλλων η έρευνα έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τις ικανότητες καύσης λιπών αλλά και να σου δώσει ενέργεια.

Τέλος ο καφές βοηθάει στην καταστολή της όρεξης καθώς περιέχει μαγνήσιο και κάλιο, που βοηθά το σώμα να καταναλώνει ινσουλίνη και κατά συνέπεια μειώνει την επιθυμία για ζαχαρούχα τρόφιμα.

Όσον αφορά την ποσότητα, η έρευνα αναφέρει πως μπορείς να πιεις άφοβα μέχρι και 400g καφέ που αντιστοιχούν σε τέσσερα ποτήρια την ημέρα.

capital.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ