Κόσμος

Το μόρφωμα που έχει για δεξί χέρι και ζυγίζει 10 κιλά της έχει διαλύσει τη ζωή (εικόνες)

Είναι 18 χρονών και δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Αιτία, το μόρφωμα που έχει στη θέση του δεξιού της χεριού και το οποίο ζυγίζει 10 κιλα. Και όχι μόνο αυτό. Δεν έχει καν το σχήμα χεριού που ενδεχομένως να μπορούσε να γίνει λειτουργικό. Μοιάζει με δαγκάνα κάβουρα και εκεί που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν δάχτυλα υπάρχουν μόνο νύχια.

Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι η 18χρονη Μίτα Σαμπάρ υποφέρει από plexiform neurofibromatosis. Το χέρι της άρχισε να μεταλλάσσεται από τότε που ήταν κοριτσάκι 12 ετών. Μέχρι σήμερα που έχει πάρει μια άλλη εντελώς μορφή. Η Μίτα είναι ορφανή και δεν έχει κάποιους συγγενείς να βοηθήσουν. Βρέθηκε όμως απλός κόσμος που συγκέντρωσε ένα ποσό για να γίνει μια επέμβαση αποκατάστασης, η Μίτα όμως συνεχίζει να αρνείται γιατί φοβάται το νυστέρι. Ύστερα από πολλές ώρες ψυχοθεραπείας οι γιατροί την έπεισαν να μπει στο χειρουργείο και την έκαναν να ξεπεράσει τους φόβους της.

Η Μίτα μένει στο χωριό Οσίντα στην Ανατολική Ινδία. Κάθε μέρα που περνάει προειδοποιούν οι γιατροί το χέρι της θα γίνεται όλο και πιο βαρύ και σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να το κουνήσει.

Αρχικά ξεκίνησε σαν ένα μικρό ογκίδιο στο πίσω μέρος της πλάτης της όταν ήταν 12 και σύντομα μέσα σε 6 χρόνια έγινε αυτό το τεράστιο μόρφωμα.

Η plexiform neurofibromatosis είναι μια ασθένεια η οποία προκαλεί όγκους σε οποιοδήποτε σημείο του κορμιού, οι οποίοι μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα. Καθώς μεγαλώνουν και γίνονται τεράστιοι είναι επιβλαβείς και δυσκολεύουν τις λειτουργίες άλλων οργάνων. Έχει παρατηρηθεί ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι σε ΗΠΑ και Αγγλία υποφέρουν από την κατάσταση αυτή. Το ποσοστό επιτυχίας σε μια τέτοια επέμβαση αγγίζει το 75%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ