Αθλητισμός

Το αφιέρωμα της Gazzetta Dello Sport στην ΑΕΚ! «Το θαύμα της ΑΕΚ… Από την κόλαση στο Champions League»

Η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta Dello Sport έκανε αφιέρωμα στην εντυπωσιακή πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, από τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή στους ομίλους του Champions League έπειτα από 12 χρόνια.

Με αφορμή την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, η Gazzeta Dello Sport έκανε αφιέρωμα στην ονειρεμένη πορεία της Ένωσης τα τελευταία χρόνια.

«Το θαύμα της ΑΕΚ. Από την κόλαση της 3ης κατηγορίας στο Champions League κι από την άβυσο ως την ανάστασή της!», έχει τίτλο το κείμενο της ιταλικής εφημερίδας, η οποία κάνει ένα χρονικό της πορείας της Ένωσης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Ιταλοί χαρακτηρίζουν τη διαδρομή της ΑΕΚ ως ένα θαύμα, μιας και η ομάδα κατάφερε μέσα σε μία πενταετία να επιστρέψει από τη Γ’ Εθνική και να φιγουράρει, μάλιστα, στην ελίτ της Ευρώπης.

Γίνεται αναφορά στα όσα έγιναν την άνοιξη του 2013 από την αρχή της «πτώσης» στον αγώνα με τον Πανθρακικό και την πτώχευσή της μετά από την απόφαση να μην πάρει μέρος η ομάδα στην 2η κατηγορία αλλά να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Η ΑΕΚ αναγεννήθηκε και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια «να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού οι οποίοι την είχαν κρατήσει στην σκιά τους από το 1994», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Μετά το πρωτάθλημα ήρθε και το Champions League την Ένωση, η οποία απέκλεισε τις Σέλτικ και Βίντι κι επέστρεψε στους ομίλους έπειτα από 12 χρόνια. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ