Κόσμος

Το αποτσίγαρο οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη του δολοφόνου 9 χρόνια μετά

Φως σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που είχε γίνει πριν από σχεδόν μια δεκαετία έριξε η αστυνομία της Κομητίας Champaign στο Ιλινόι, χάρη σε ένα αποτσίγαρο.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2009 η 22χρονη Holly Cassano βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο τροχόσπιτό της. Σύμφωνα με την αστυνομία το σώμα της έφερε 60 μαχαιριές ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Τη σορό της κοπέλας εντόπισε μέσα σε μια λίμνη αίματος ο πατέρας της, Toni Cassano. «Εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με τον ύπνο. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αναπάντητο ερώτημα που έχω», αναφέρει χαρακτηριστικά στο News-Gazette of Champaign.

Όλα αυτά τα χρόνια οι αρχές ανέκριναν πάνω από 100 άτομα και εξέτασαν πολλά δείγματα DNA τα οποία προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν με στοιχεία που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος, ωστόσο η ταυτότητα του δολοφόνου παρέμενε άγνωστη.

Η άκρη του νήματος πριν λίγα 24ωρα όταν οι ντετέκτιβ που ασχολούνται με την υπόθεση εντόπισαν έναν γνωστό της δολοφονημένης κοπέλας, ονόματι Michael Henslick. Τον παρακολουθούσαν και αναζητούσαν την ευκαιρία να πάρουν δείγμα DNA και από αυτόν. Και η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε μέσω ενός αποτσίγαρου που πέταξε.

Το δείγμα τακτοποιήθηκε χάρη σε μια νέα τεχνική που χρησιμοποιεί μια εταιρεία από τη Βιρτζίνια και έτσι το απόγευμα της Τρίτης 28/8 ο Henslick συνελήφθη έξω από ένα εμπορικό κέντρο. Από την πεντάωρη ανάκριση προέκυψε ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος και πλέον κρατείται στη φυλακή αντιμετωπίζοντας τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού.

Όπως έγινε γνωστό, ο Henslick έμενε πολύ κοντά με το θύμα, πήγαιναν στο ίδιο σχολείο για δυο χρόνια και είχαν αρκετούς κοινούς γνωστούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...