Κόσμος

Τούρκος απατεώνας πούλησε το ίδιο αυτοκίνητο 80 φορές - Διαβάστε πως

Ένας δάσκαλος στην περιφέρεια Χατάι (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι πούλησε το ίδιο αυτοκίνητο σε 80 άτομα, πριν εξαφανιστεί με 50 εκ. τουρκικές λίρες (8,5 εκ ευρώ) από προκαταβολές.

Ογδόντα κάτοικοι της επαρχίας Κιριχάν κατήγγειλαν τον δάσκαλο scammer την 1η Αυγούστου, όπου και αναγνωρίστηκε μόνο με το ψευδώνυμο Emre K. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα, ο δάσκαλος ισχυριζόταν ότι έχει έναν γνωστό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων που θα του πούλαγε κατασχεμένα αυτοκίνητα που είχε αγοράσει με μειωμένη τιμή από δημοπρασίες.

Μετά τις πρώτες παραδόσεις των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ο Emre K. έλαβε αρκετές δεκάδες παραγγελίες για τέτοια αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν υπήρξαν άλλες παραδόσεις από τον δάσκαλο, μιας και διέφυγε με εκατομμύρια τουρκικές λίρες στην τσέπη του από προκαταβολές.

«Είδα τις φωτογραφίες του μοντέλου και του πλήρωσα 1 εκ. τουρκικές λίρες (€170.000) για να αγοράσω 23 αυτοκίνητα. Τελικά, καταλάβαμε αργότερα ότι είχε πουλήσει το ίδιο αυτοκίνητο και σε δεκάδες άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Necmettin Yar, ένας από τους καταγγέλλοντες. Και συνέχισε λέγοντας «Περιμέναμε 10 μήνες να παραδοθούν τα αυτοκίνητα και αυτός εξαφανίστηκε».

Ο δικηγόρος Mutlu Bozkurt δήλωσε ότι ο Emre K. συνελήφθη τελικά από την αστυνομία, αλλά απελευθερώθηκε μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά θύματα του συγκεκριμένου scammer που δεν έχουν υποβάλει μηνύσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...