Κυβέρνηση

Τον χαβά της η Αυλωνίτου για το π@π@ριές στον Μητσοτάκη: Η έκφραση ήταν ατυχής, η ουσία δεν αλλάζει


Σε εν μέρει ανασκευή των όσων υβριστικών διατύπωσε το πρωί της Πέμπτης σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, προχώρησε το μεσημέρι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Μετά τη θύελλα που ξεσήκωσε και τις αντιδράσεις ακόμη και στο κόμμα της -την αποδοκίμασε δημόσια μέσω tweet η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου- η κ.Αυλωνίτου μίλησε στο news247 και έκανε λόγο για ατυχή έκφραση που δεν την αντιπροσωπεύει ούτε ως πολιτικό, ούτε ως άνθρωπο. Ειδικότερα, είπε: "Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι η συγκεκριμένη έκφραση ήταν ατυχής και ότι δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση ούτε ως πολιτικό ούτε ως άνθρωπο. Προφανώς και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί" . Όμως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε εκεί, αφού έσπευσε να προσθέσει: «Ωστόσο, η ουσία του θέματος δεν αλλάζει. Θα μπορούσα φυσικά να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση όπως ανοησίες ή πράγμα που δεν στέκουν επιστημονικά γιατί πράγματι ο κ. Μητσοτάκης είπε πράγματα για τις φωτιές που δεν μπορούν να σταθούν».

Μάλιστα, η βουλευτής που στο παρελθόν είχε δηλώσει για τον εαυτό της ότι «έχει το συνδυασμό που σκοτώνει», εξέφρασε μεν λύπη ότι λόγω της έκφρασης «π@π@ρι@» «δεν σταθήκαμε στην ουσία του πράγματος έτσι όπως θέλησε να την εκφράσω» και κατέληξε καταφεύγοντας στη λογική των συμψηφισμών: «Για τον Πρωθυπουργό πάντως έχουν επιλεγεί στο παρελθόν πολύ πιο βαριές εκφράσεις και λέξεις", είπε.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τη δήλωση Αυλωνίτου ότι «ο Μητσοτάκης λέει π@π@ριές»

Σε μια απίστευτη υβριστική αναφορά κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αρχικά κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι λέει «τεράστιες κοτσάνες».

Στη συνέχεια, μετά από αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμο Γιακουμάτο, είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης «λέει π@π@ριές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζήτησε την παραπομπή της Ελένης Αυλωνίτου στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

ΝΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα

Με μία σύντομη ανακοίνωση η ΝΔ σχολιάζει δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα πια αποκαλύπτεται σε όλους ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τόσο η Αυλωνίτου οσο κι ο Πολακης εκφράζουν τον ίδιο τον ΠΘ Αλέξη Τσίπρα. Διαφορετικά θα τους είχε απομακρύνει! Τους αποδέχεται, τους εγκρίνει, τον εκφράζουν! Η χυδαιότητα κ η κατάντια έχουν ονοματεπώνυμο...», έγραψε στο Twitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
https://www.youtube.com/embed/1YZD1Ij3iNs

Η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μέσω ανάρτησης στο Twitter της εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Ράνιας Σβίγκου η οποία αποδοκίμασε τη δήλση της κυρίας Αυλωνίτου προσθέτοντας ότι «τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται στα ύψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά στις 20 Αυγούστου από τον πρωθυπουργό, να προκηρύξει εκλογές και να μην κάνει φιέστες για την έξοδο από τα μνημόνια.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Athens Voice, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν χαρακτηριστικά:

«Την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, πριν από κρίσιμες αξιολογήσεις, ο κ. Μητσοτάκης ζήταγε εκλογές.

Την ώρα που η οικονομία γύριζε σελίδα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την ύφεση στην υπεραπόδοση και την ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης πάλι ζήταγε εκλογές.

Την ώρα που η χώρα αναλάμβανε ξανά τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και διεθνώς και δεχόταν συγχαρητήρια από όλους, ο κ. Μητσοτάκης πάλι ζήταγε εκλογές.

Την ώρα που η χώρα βιώνει μια εθνική τραγωδία δεν παραλείπει να ζητά εκλογές.

Την ώρα και τη μέρα που η χώρα μετά από 8 ολόκληρα χρόνια βγαίνει από τα μνημόνια στα οποία η παράταξή του μας έριξε, ο κ. Μητσοτάκης, τι άλλο;

Ζητάει εκλογές…

Είναι πια σε όλους σαφές ότι ουδόλως απασχολούν τον κ. Μητσοτάκη η χώρα, οι άνθρωποί της και τα προβλήματά τους.

Το μόνο που τον απασχολεί είναι η αγωνία του να ξαναγυρίσει αυτός και το σύστημα που εκπροσωπεί σε θέσεις εξουσίας, η οποία του λείπει τόσο που δεν μπορεί να κρύψει πια ούτε τη βουλιμία του ούτε τον κυνισμό του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης