Κόσμος

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία σε μία φωτογραφία!

Δεν υπάρχει νομίζουμε πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για να δείξει τι συμβαίνει στην Τουρκία. Ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν Μ.Αλμπαϊράκ κάθιδρος προσπαθεί να εξηγήσει σε δημοσιογράφους πως το …οικονομικό θαύμα της Τουρκίας, έγινε εφιάλτης με τέλος που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει!


Τα μηνύματα από τις ΗΠΑ είναι μάλλον άσχημα. Πρόεδρος είναι ο Τραμπ που έχει δείξει ότι κινείται ως “ταύρος εν υαλοπωλείο” και πολιτεύεται περισσότερο ως επιχειρηματίας παρά ως κλασικός πολιτικός. Ο Ερντογάν είναι σίγουρο πως κάτι…μέτρησε λάθος και τράβηξε το σχοινί περισσότερο απ΄ ότι έπρεπε. Η αλαζονεία ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος, ειδικά για ηγέτες χωρών . Ο Ερντογάν πίστεψε το παραμύθι που πούλαγε στους ψηφορόρους του: ότι η Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη που μπορεί να κάνει κουμάντο. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα ,η γνώμη της οποίας επί των ημερών Ερντογάν είχε σημασία, αλλά ποτέ δεν έπαψε να ΄ναι ένα πιόνι -σημαντικό πιόνι- στο σκάκι που έπαιζαν πάντα οι πραγματικές υπερδυνάμεις. Αν διαβάσει την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην παρακμή της και της Τουρκίας, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα του βρίσκεται σε δεινή θέση. Ίσως η ανάγνωση τον παρηγορήσει και τον επαναφέρει στη λογική.

militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης