Εκκλησία

Τι λέει δικηγόρος για το γκρέμισμα του Ιερού Ναού στον χώρο που θα ανεγερθεί το τζαμί (βίντεο)

Καταπέλτης οι δηλώσεις της πρώην δικηγόρου Παντελίδου για το παράνομο τέμενος στο Βοτανικό και το γκρέμισμα του Ι.Ν. Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Όπως λέει η ίδια το κράτος έχει περιφράξει παράνομα τον χώρο του Ιερού Ναού, στον οποίο έχουν γίνει θυρανοίξια, με τους κληρικούς να είναι αναγκασμένοι να τελούν τη Θεία Λειτουργία έξω από τον περιφραγμένο χώρο. Η κ. Παντελίδου προσθέτει ότι οι περίοικοι κάνουν αγώνα εδώ και δύο χρόνια στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση περίφραξης του χώρου, η οποία άλλωστε είναι παράνομη καθώς πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Στη συνέχεια η κ. Παντελίδου εξηγεί ότι το μουσουλμανικό τέμενος είναι παράνομο για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά αναφέρει ότι δεν έχει διανοιχτεί δρόμος όπως προβλέπεται, δεν έχει γίνει υψομετρική μελέτη, ενώ δεν έχουν αποζημιωθεί οι περίοικοι.

Δείτε τι δήλωσε:

https://youtu.be/nCx3xGCe_eA

Στο μεταξύ η επίσημη Εκκλησία αδιαφορώντας για τους χριστιανούς κατοίκους της περιοχής, νίπτει τα χείρας της εκδίδοντας σήμερα ανακοίνωση – απάντηση για τα ρεπορτάζ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί κατεδάφισης ναού δίπλα στο χώρο που θα αναγερθεί το τζαμί στο Βοτανικό.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα: “Προς ενημέρωση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται ότι δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”, ο οποίος υπάγεται στη δικαιοδοσία είτε της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή νομικού προσώπου Αυτής, είτε της Εκκλησίας της Ελλάδος ή νομικού προσώπου Αυτής. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε κατασκευή υφίσταται σε στρατιωτική έκταση αρμόδια είναι, σύμφωνα με το Νόμο, η αντίστοιχη στρατιωτική υπηρεσία”.

Δηλαδή το θέμα είναι αν ο ναός είναι στην δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής; Σε άλλο Θεό πιστεύει η Αρχιεπισκοπή και σε άλλο οι στρατιωτικές υπηρεσίες; Ήμαρτον!!!

Εδώ μιλάμε για μια εξόφθαλμα προκλητική ενέργεια και η επίσημη Εκκλησία βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος, μένει στους τύπους και χάνει την ουσία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...