Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Χουλουσί Ακάρ και Σεργκέι Σοϊγκού: Τι συζήτησαν

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και ο Ρώσους ομόλογός του είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με την περιφερειακή ασφάλειας, σύμφωνα με πηγή της τουρκική κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η Hurriyet ο Χουλουσί Ακάρ και ο Σεργκέι Σοϊγκού συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, όπως τόνισε η ίδια πηγή στο πρακτορείο Anadolu υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και για τη διμερή συνεργασία Τουρκίας και Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ είχε βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Σεργκέι Σοϊγκού. Κατά την τελευταία επίσκεψη του, συνόδευε τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ και στις δύο επισκέψεις του στη Ρωσία είχε μαζί τους και τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως όλα δείχνουν οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στη Συρία ετοιμάζονται για το “ξεκαθάρισμα” στο Ιντλίμπ, ενώ η Μόσχα έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από παραστρατιωτικούς ώστε οι ΗΠΑ να βρουν αφορμή και να πλήξουν με αεροπορικές επιδρομές τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

hellasjournal.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ