Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζέιμς Μάτις και Χουλουσί Ακάρ - Μετά από την συνάντηση των ΥΠΕΞ

Για τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις με τον Τούρκο ομολόγο του Χουλουσί Ακάρ, κάνουν λόγο δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sozcu Μάτις και Ακάρ, συζήτησαν για την διμερή αμυντική συνεργασία καθώς επίσης για την πορεία των επιχειρήσεων στη Συρία. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο "τρελός σκύλος" όπως αποκαλούν τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, είχε ταχθεί εναντίον της απόφασης του Κογκρέσου για την απαγόρευση της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία των επικεφαλής της Αμερικανικής και της Τουρκικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επιπλέον τα προσεχή εικοσιτετράωρα τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...