Ρωσία

Τεχνολογίες αιχμής υπό τον ρωσικό Στρατό: «Είμαστε παγκόσμιοι ηγέτες στο νέο στρατιωτικό υλικό»

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι το τεράστιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε παγκόσμιο ηγέτη όσον αφορά το νέο στρατιωτικό υλικό. Σήμερα, περίπου το ήμισυ του βαρέως εξοπλισμού του στρατού, όπως τα άρματα και το πυροβολικό, είναι τεχνολογίας αιχμής.

Την τελευταία πενταετία, ο στρατός έλαβε πάνω από 25.000 τεμάχια νέου υλικού, όπως άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, και περισσότερα από 4.000 σύγχρονα πυροβόλων όπλων και εκτοξευτές πυραύλων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

"Σύμφωνα με ανεξάρτητα πρακτορεία εμπειρογνωμόνων, το 2017, η Ρωσία είχε ξεπεράσει την παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά το νέο στρατιωτικό υλικό", δήλωσε ο στρατηγός, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Bulgakov ανέφερε επίσης ότι περίπου το 50% του υφιστάμενου στρατιωτικού εξοπλισμού είναι πλέον εντελώς νέο.

Η Ρωσία υφίσταται μια μαζική διαδικασία ανασυγκρότησης, παροπλίζοντας τα παλιά όπλα της σοβιετικής εποχής και προωθώντας την αντικατάστασή τους με σύγχρονα όπλα.

Τον Νοέμβριο ο στρατός ανέφερε ότι η Ρωσία είχε γίνει η χώρα με τα περισσότερα άρματα, οχήματα μάχης πεζικού και τα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων (MLRS).

Η εταιρεία στρατιωτικών αναλύσεων Global Firepower κατατάσσει το ρωσικό στρατό δεύτερο από 136 στρατούς του κόσμου από την άποψη της δύναμης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Η κατάταξη εξετάζει πάνω από 50 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των διαθέσιμων όπλων και της συνδυασμένης ισχύος τους.

Μια έκθεση του 2015 της Credit Suisse έθεσε επίσης τη Ρωσία στη δεύτερη θέση, πίσω από τις ΗΠΑ, στον Δείκτη Στρατιωτικής Δύναμης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ