Κόσμος

Συρία: Βαριά τραυματισμένος ο ηγέτης του ISIS

Κατάκοιτος μετά από σοβαρό τραυματισμό φέρεται πως είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και δεν έχει πλέον τη διοίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είναι κατάκοιτος μετά από σοβαρό τραυματισμό και δεν καθοδηγεί πλέον την τρομοκρατική οργάνωση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Alsumaria, επικαλούμενο πηγή σε υπηρεσία πληροφοριών.

Το δίκτυο Alsumaria μετέδωσε ότι ο Μπαγκντάντι τραυματίστηκε τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια επίθεσης των ιρακινών αεροπορικών δυνάμεων σε ένα χωριό της Συρίας, τον έλεγχο του οποίου διατηρεί το Ισλαμικό Κράτος. Αρκετοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της οργάνωσης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το ίδιο Μέσο αποκάλυψε επίσης ότι μη Ιρακινοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν επικεφαλής έναν άλλο τρομοκράτη, τον Αμπού Ουσμάν αλ Τιουνίσι, ο οποίος κρίνοντας από το όνομά του, κατάγεται από την Τυνησία. Ωστόσο, υπήρξαν διαμαρτυρίες από μέλη της οργάνωσης που προέρχονται από το Ιράκ.

Τον Ιούνιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο Μπαγκντάντι θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί σε επίθεση των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2017, στη Ράκα. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, βγήκε στη δημοσιότητα ηχητικό απόσπασμα που φέρεται να ακούγεται ο Μπαγκντάντι, γεγονός που προκάλεσε νέα ερωτήματα σχετικά με το εάν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι τελικά νεκρός ή ζωντανός.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...