Ελληνοτουρκικά

Συμβούλιο στο Λευκό Οίκο για ελληνοτουρκικά: COMAO ΠΑ και USAF - Βγαίνουν στο Αιγαίο οι "ράπτορες" - Σε ετοιμότητα B-2 Spirit αν χρειαστεί...

Συμβούλιο στο Λευκό Οίκο εν όψει εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά. "Να στηριχθεί η Ελλάδα με κάθε τρόπο" ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης αναγνωρίζοντας πως η Τουρκία δεν ανήκει πλέον στη Δύση. Η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη γραμμή άμυνας του ΝΑΤΟ.

Επί τάπητος έπεσαν προτάσεις όπως κοινές ελληνο-αμερικανικές αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα και στρατηγικά βομβαρδιστικά. Ειδικά μετά τις χτεσινές απειλές/εκβιασμούς Ρ.Τ.Ερντογάν όσο αφορά την Κύπρο.

Ύποπτες κινήσεις έχουν εντοπιστεί στην Τουρκία και γύρω από αυτήν. Το Πακιστάν, στρατηγικός σύμμαχος του Ρ.Τ.Ερντογάν, φαίνεται πως αποστέλλει πολεμικό υλικό στην Αγκυρα, εν όψει αμερικανικού εμπάργκο!

Οσο για το ρόλο του Πακιστάν το 1974 μπορείτε να δείτε το άρθρο μας Έγγραφα σοκ! Το Πακιστάν προσέφερε βοήθεια στην Τουρκία κατά την εισβολή στη Κύπρο το 1974

Αμέσως οι ΗΠΑ διέκοψαν την συμφωνία εκπαίδευσης Πακιστανών κάτι που το ομολογούν και οι ίδιοι.

"Οι ΗΠΑ έκοψαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Πακιστανών στρατιωτικών αξιωματούχων" ανέφεραν πακιστανικά ΜΜΕ.

Το πρόβλημα με το Πακιστάν είναι πολύ πιο μεγάλο απ ότι φαίνεται. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν το έχει "σπρώξει" στην συμμαχία με τη Μόσχα, με συνέπεια να έχει υπογραφεί συμφωνία χρηματοδότησης και εκπαίδευσης Πακιστανών στα ρωσικά στρατιωτικά ινστιτούτα!

Υπενθυμίζουμε, πως Πακιστανοί αξιωματούχοι, λαμβάνουν αμερικανική εκπαίδευση από το 1960! Το πρόγραμμα διακόπηκε το 1990 και ξεκίνησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9/11.

Ομως την Τρίτη Πακιστάν και Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία δημιουργίας Μικτής Στρατιωτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (JMCC) σε συνάντηση στο στρατιωιτκό αρχηγείο στο Rawalpindi.

Ετσι όπως έχει δημιουργηθεί η γεωπολιτική κατάσταση, θα αρθεί το αμερικανικό εμπαργκο στην πώληση στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο. Κάτι που θα συμβεί πολύ σύντομα/

Το επόμενο που πρέπει να θεωρείται και βέβαιο, είναι πακέτα "COMAO" ελληνικών και αμερικανικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, περιπολίες και κοινές αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών.

Επιπλέον μελετάται, η ετοιμότητα αποστολής για ανάγκες της Ελλάδας,  B-2 Spirit (γνωστό και ως Stealth Bomber) ένα Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο διαθέτει τεχνολογία χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) και έχει σχεδιαστεί να διεισδύει σε πυκνές αντιαεροπορικές άμυνες ενώ είναι σε θέση να μεταφέρει συμβατικά και πυρηνικά όπλα.

Το βομβαρδιστικό έχει πλήρωμα δύο πιλοτών και μπορεί να μεταφέρει έως και ογδόντα βόμβες των 500 λιβρών (230 κιλά) κλάσης JDAM GPS, ή δεκαέξι B83 πυρηνικές βόμβες των 2.400 λιβρών (1.100 κιλά). Το Β-2 είναι τα μόνο stealth αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο όπλων αέρος-επιφανείας.

Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 16 πυρηνικές βόμβες ή 8 καθοδηγούμενες laser βόμβες ακρίβειας των 907 κιλών ή 80 συμβατικές βόμβες των 227 κιλών. Το βομβαρδιστικό διαθέτει επιχειρησιακή αυτονομία 11000 χιλιομέτρων (6835 μίλια).

Το βομβαρδιστικό έχει σημαντική αντοχή και μπορεί να πραγματοποιήσει ασφαλή προσγείωση με πλευρικούς ανέμους ταχύτητας 40 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με στοιχεία ξένων δημοσιευμάτων, η RCS του βομβαρδιστικού εκτιμάται ανάμεσα στο 0.0014 – 0.1 τετραγωνικό μέτρο. Άλλα στοιχειά δείχνουν ότι το βομβαρδιστικό έχει ακόμη πιο μέτριες ενδείξεις: από 0.05 σε 0.5 τετραγωνικά μέτρα στην πρόσω σκέδαση.

Κομβικό σημείο αποτελεί η αποχώηρηση των F-22 RAPTOR. Θα φύγουν τελικά αύριο από τη Λάρισα; Αν δεν φύγουν σημαίνει πως κάτι έρχεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε πως οι "ράπτορες" ήρθαν φορτωμένοι".

Yπενθυμίζουμε πως η ανακοίνωση της USAFE αναφέρει πως η άφιξη των F-22 Raptor υποστηρίχθηκε με KC-135 που μεταστάθμευσε στην Σούδα και ήταν  συνοδευόμενα από μεταγωγικό αεροσκάφος. Ηρθαν για "τοπική εκπαίδευση".

Θα γίνουν κοινές περιπολίες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Διαστάσεις:
Μήκος 18,90 m
Ύψος 5,08 m
Επιφάνεια πτέρυγας 78,04 m²

Βάρος:
Άδειο 19700 kg
Έμφορτο 29300 kg
Μέγιστο βάρος απογείωσης 38000 kg

Επιδόσεις:
Ταχύτητα 2,25 Mach
Μέγιστο ύψος 65000 ft 19812 m
Αυτονομία 2960 km

Οπλισμός:
Πολυβόλα:1x 20 mm M61A2 με 480 σφαίρες
Πύραυλοι Αέρος-Αέρος:6x Aim-120 AMRAAM,2x Aim-9 sidewinter
Βόμβες:2x 450 kg JDAM ή 8x 110 kg GBU-39 βόμβες μικρής διαμέτρου

https://www.youtube.com/watch?v=GH0WwBWfdA0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...