Κόσμος

Στο απόγειο του ο ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας! Το νομοσχέδιο Τραμπ που εξόργισε τους Κινέζους

Στο απόγειο του βρίσκεται ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα.

Σήμερα (Τρίτη 14/8) το  υπουργείο Άμυνας της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση επικρίνοντας το νέο αμερικανικό σχέδιο για την Άμυνα. «Στις 13 Αυγούστου οι ΗΠΑ, υπέγραψαν νόμο, για την Εθνική Άμυνα του 2019. Το περιεχόμενο αυτό του νόμου είναι εμποτισμένο με τη σκέψη του ψυχρού πολέμου, υπερβάλει για το επίπεδο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας, παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, υπονομεύει το κλίμα ανάπτυξης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και καταστρέφει την όποια συνεργασία ΗΠΑ – Κίνας», αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Κίνας

Παράλληλα το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε για τις αρνητικές τοποθετήσεις της Ουάσινγκτον και κάλεσε την Αμερική να αποφύγει να κάνει πράξη τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ, για την άμυνα, που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Τραμπ, την Δευτέρα (13/8), προβλέπετε ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός κατά της Κίνας με αξιοποίηση της προπαγάνδας των οικονομικών εργαλείων των αμυντικών εγκαταστάσεων και της Πειρατείας που φαίνεται ότι χρησιμοποιεί η Κίνα εναντίον των ΗΠΑ.

Με λίγα λόγια, ο Τραμπ, οδηγεί στο κόκκινο τις σχέσεις με την Κίνα και ζητάει από τις υπηρεσίες να λάβουν μέτρα σαν να επρόκειτο για τα εχθρικό κράτος αντίστοιχο με αυτό της σοβιετικής ένωσης της περίοδο του ψυχρού πολέμου.

Ήδη ο Τραμπ έχει αυξήσει τους δασμούς στα Κινεζικά προϊόντα, ύψους 200 δις δολαρίων, ενώ απειλεί να επιβάλει και επιπλέον δασμούς άλλων 60 δις. δολαρίων.

Αναλυτές πιστεύουν ότι μετά από αυτά οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας θα περάσουν σε άλλο επίπεδο όπου εκτός από τον ψυχρό πόλεμο μπορεί και να δούμε και θερμά επεισόδια. Έτσι, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι στο αμερικανικό νομοσχέδιο για την Άμυνα αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν συνεργασία με την Ταϊβάν, θέμα που αποτελεί κόκκινο πανί για την Κίνα, ενώ στο συσχετισμό των κινήσεων του Τραμπ, πρέπει να μπει και η πρόσφατη προσέγγιση που έγινε Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...