Κόσμος

Στη Γαλλία επιστρατεύουν κοράκια για να μαζεύουν αποτσίγαρα και σκουπίδια (βίντεο)


Έναν διαφορετικό τρόπο για να καθαρίζουν το χώρο από τα αποτσίγαρα και τα άλλα μικρά απορρίμματα βρήκαν οι υπεύθυνοι του πάρκου Puy du Fou στη Γαλλία, του δεύτερου σε επισκεψιμότητα πάρκου στη χώρα μετά από αυτό της Disneyland.

Οι νέοι «καθαριστές» είναι έξι κοράκια τα οποία καθημερινά αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν όσα αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες.

Η.. πληρωμή των έξι φτερωτών καθαριστών είναι οι μικρές λιχουδιές που τους δίνονται κάθε φορά που αφήνουν κάποιο σκουπιδάκι στον ειδικά διαμορφωμένο κάδο.

«Μόλις καταλάβουν ότι κάθε φορά που θα αφήνουν ένα σκουπιδάκι θα παίρνουν λιχουδιά τότε δεν θα σταματήσουν να το κάνουν όλη την ημέρα» περιγράφει ο εκπαιδευτής τους.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να καθαρίζουν το χώρο - εξάλλου οι επισκέπτες είναι σε γνικές γραμμές προσεκτικοί - αλλά να αποτελέσουν μια επιπλέον ατραξιόν καθώς τους αρέσει να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του πάρκου μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
https://twitter.com/AFP/status/1029445551526268928?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...