Κόσμος

Σοκ στη Βραζιλία: Γυναίκα τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα σε νοσοκομείο

Μια γυναίκα τραυματίστηκε το Σάββατο από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν μέσα σε νοσοκομείο όπου της προσφέρονταν ιατρικές φροντίδες, σε μια από τις συνοικίες του Ρίο ντε Ζανέιρο που πλήττονται περισσότερο από τη βία των συμμοριών, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Η γυναίκα, ηλικίας 61 ετών, «τραυματίστηκε από πυρά το πρωί του Σαββάτου στο εσωτερικό ενός νοσοκομείου» στη συνοικία Νιτερόι, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μετά τον τραυματισμό της στο πρόσωπο από την αδέσποτη σφαίρα, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αλλά κινδυνεύει, σύμφωνα με συγγενείς της, να χάσει εν μέρει ή τελείως την όρασή της.

Ο γιος της δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο G1 ότι νοσηλευόταν επί 18 ημέρες στο νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το G1 μετέδωσε μια φωτογραφία που εικονίζει την τρύπα που άνοιξε η αδέσποτη σφαίρα στο τζάμι ενός παραθύρου του νοσοκομείου.

Σε συνοικίες και προάστια στο Ρίο ξεσπούν καθημερινά βίαια επεισόδια και ανταλλαγές πυρών μεταξύ αστυνομικών και μελών συμμοριών, οι οποίες επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Διερχόμενοι και κάτοικοι, που συχνά βρίσκονται μακριά από τα σημεία όπου εκτυλίσσονται ανταλλαγές πυρών, τραυματίζονται από αδέσποτες σφαίρες.

Μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι ο δείκτης των ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ πέρυσι: οι φόνοι σε όλη τη χώρα έφθασαν σχεδόν τους 64.000 το 2017, ή τους σχεδόν επτά κάθε εξήντα λεπτά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...