ΗΠΑ

Σοκ! Σταματά τη θεραπεία του για τον όγκο στον εγκέφαλο ο Τζον Μακέιν - Βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του

Εδώ και ένα χρόνο ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν διαγνώστηκε και δίνει μάχη με όγκο στον εγκέφαλο. Η οικογένεδιά του ανακοίνωσε ότι δεν θα λαμβάνει πλέον θεραπεία για την κατάστασή του. Η είδηση ερμηνεύεται ότι σημαίνει ότι ο Ρεπουμπλικανός ήρωας πολέμου που διεκδίκησε και την προεδρία των ΗΠΑ εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του. 

«Το περασμένο καλοκαίρι, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν μοιράστηκε με τους Αμερικανούς την είδηση που η οικογένεια ήδη γνώριζε», αναφέρει η οικογένεια, υπενθυμίζοντας ότι η πρόγνωση των γιατρών δεν ήταν καλή. «Από τότε, ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες για την επιβίωσή του. Ωστόσο, η πρόοδος της ασθένειας και η ηλικία του είναι που έχουν βγάλει την ετυμηγορία», προσθέτει η οικογένεια.

«Με τη συνηθισμένη του δύναμη, ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει την ιατρική θεραπεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο γερουσιαστής κάνει θεραπείες από τον Ιούλιο του 2017, ενώ είναι απών από την Ουάσινγκτον από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τους New York Times, όλη η οικογένειά του έχει συγκεντρωθεί στην Αριζόνα.

Πάντως, παρά το πρόβλημα υγείας, ο Μακέιν έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις για ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές