Ρωσία

Σε κούρσα εξοπλισμών εισέρχεται η Ρωσία - Νέα πανίσχυρη γενικά πυρηνικών όπλων ανακοινώνει ο Πούτιν (βίντεο)

Τα νέα όπλα της Ρωσίας περιλαμβάνουν ένα νέο υπερηχητικό σύστημα το KINZHAL, έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με απεριόριστη εμβέλεια τον SARMAT, έναν πυρηνοκίνητο βαλλιστικό πύραυλο τον AVANGARD, τα υποβρύχια drones POSEIDON και ένα μοναδικό πολεμικό σύστημα λέιζερ το PERESVET. 

Μετά την παρουσίαση αυτών των νέων όπλων, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια νέα κούρσα εξοπλισμών ικανή να αφανίσει ολόκληρες χώρες και για έναν θανατηφόρο ρωσικό πύραυλο. Από τη πλευρά της ωστόσο η Ρωσία, δηλώνει ότι υποχρεώθηκε να αναπτύξει ένα ικανό όπλο να παρακάμπτει την πυραυλική άμυνα προκειμένου να επαναφέρει την πυρηνική ισορροπία. Συνεχίζει τονίζοντας πως η κατασκευή των νέων όπλων δεν αποτελεί επιθετική κίνηση και εάν οι εμπλεκόμενοι μίας πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης αντιληφθούν ότι σε περίπτωση επίθεσης όλοι θα καταστραφούν, κανείς δε θα πολεμήσει.

https://youtu.be/bnJtvZhJePI

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πούτιν είπε χαρακτηριστικά, «Δεν μας άκουσαν τότε. Τώρα θα ακούσετε.», επισημαίνοντας η έκκληση για την ισορροπία των δυνάμεων και η δίκαιη αντιμετώπιση όλων επιτέλους να ακουστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ